NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi ek binasının temeli atıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi yerleşkesi içerisinde yer alacak olan 2 bin 500 metrekare kapalı alan ve 5 katlı derslik binasının teme atma töreni Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve protokol üyelerinin de katıldığı törenle gerçekleştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi ek binasının temeli atıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi yerleşkesi içerisinde yer alacak olan 2 bin 500 metrekare kapalı alan ve 5 katlı derslik binasının teme atma töreni Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve protokol üyelerinin de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, Çorlu Mühendislik Fakültesinin 3 bin 155 öğrenci 100 öğretim görevlisi ile eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirtirken "İnşaat, çevre, makine, bilgisayar, elektronik haberleşme, tekstil, biyomedikal ve Endüstri mühendisliği bölümlerimiz ile fakültemiz hızlı bir büyüme trendi yakalamıştır. 2010 yılında fakültemizde yapılan deprem güçlendirme çalışmaları, tadilat ve mevcut bina içerisinde ki ölü alanların değerlendirilerek azami şekilde faydalanma çalışmaları ile fiziki mekan ihtiyacı kısmen giderilmeye çalışıldı. Bu güçlendirme çalışmaları sırasında eğitim ve öğretimin aksamaması için tek katlı çelik konstrüksiyon bir bina yapılmıştı. Bu yapı 2012 yılında 24 firmanın Ar-Ge çalışması yaptığı TEKNOPARK'A devredilmesiyle ek derslik ihtiyacımız gündeme geldi. Bugün temeli atılan binamız ile derslik ihtiyacımızın büyük ölçüde hafifleyeceğini düşünüyorum. Kampüsümüzü Trakya'nın en önemli Eğitim ve Ar-Ge üssü haline getirme vizyonumuza katkı sağlayacağını umuyorum" dedi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin NKÜ'nün en eski fakültelerinden biri olduğunu anımsatan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, ek derslik binasının TEKNOPARK'a verilmesi ve hızla büyümesi nedeniyle Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin ek dersliğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, temeli atılacak ek derslik binasının 2014 yılında tamamlanmasıyla eğitim öğretime açılacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, konuşmasında "TEKNOPARK ile birlikte Çorlu Mühendislik Fakültesi Yerleşkesi'nin ARGE merkezi olmasını diliyorum. İnşallah temeli atılan yeni derslik binasının tamamlanmasıyla öğrencilerimiz daha rahat mekanlarda derslerini alacaklar. Elimizdeki imkanlarla yerleşkemizi yakın zamanda en güzel eğitim yuvası haline getireceğiz" dedi.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise konuşmasında Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin hızla geliştiğini dile getirdi. Doğan, "Çorlu sıradan bir ilçe değil. Trakya'nın gelişmiş ilçelerinden biridir. Çorlu'ya yapılan yatırım bölgeye yapılmış demektir. TEKNOPARK ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Arge'ye ışık tutacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve katılımcılar, yapımına başlanan yeni yüksekokulun hayırlı olmasını dileyerek, ilk harcını attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber