Erdoğan: Operasyonun 9 nedeni var/ Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, aziz milletimin de burayı özellikle dinlemelerini rica ediyorum. 2013 yılında biz çok farklı bir Mayıs ayı yaşadık. Krizin etkileri ağır şekilde devam ederken, biz Türkiye olarak başarılara rekorlara imzamızı attık. Nedir bunlar? Çünkü şu olay ulusal bir operasyon değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Bunun en tepe noktası vardır, onun altında da bunun çeşitli yerlerdeki taşeronları vardır. Olay basit olarak ele alınmasın. Bu AK Parti iktidarının Türkiye'nin büyümesine olan öncülüğü sebebiyle yapılan bir operasyondur.

1-İstanbul'da 46 milyar dolarlık havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Bu çeşitli mahfilleri rahatsız etmiştir. Bu havalimanına yönelik her türlü olumsuzluğu her an yapabilirler. Çünkü bu dünyada ilk üç içine girecek bir proje.

2- Ankara'da Japonya başbakanını ağırladık. 22 milyar dolarlık yatırımla nükleer santral yatırımını yaptık.

3- İstanbul Boğazı'na üçüncü köprünün temelini attık. Bunu da engellemeye gayret ediyorlar. Yok imar, yok orman, yok şu yok bu.

4- İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kırdı. Bu da hazmedilemedi. Dikkat edin borsaya müdahaleler, borsanın yavaş yavaş inmesi olayı.

5- Merkez Bankası Rezervini biz 27,5 milyar dolar olarak devralmıştık, Mayıs'ta 135 milyar dolar ulaşarak rekor kırdı.

6- Gösterge faizi. Biz yüzde 63 seviyesinde devralmıştık. Mayıs ayı içinde yüzde 4,6. Eğer o gidiş devam etseydi bu 2,5a kadar düşebilirdi. Ama tahammül edemediler. Dayanamadılar, oradaki müdahale ile bir anda tekrar çıkmaya 9,5'a kadar tırmandı.

7- Bir değil, iki değil, üç değil, tam dört kredi derecelendirme kuruluşu, art arda kredi notunu arttırdı. Bu da tabi onları rahatsız etti.

8- IMF ile ilişkilerimizde, 23,5 milyar dolar aldığımız borcu 14 Mayıs'ta ödedik, defteri kapattık. Sen mi sıfırlarsın_ işte burada uluslararası o güçler devreye girdi.

9- Enflasyonda, sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber