Askeri Kantin Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 28 Nisan 2006 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 22/3/2002 tarihli ve 24703 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Askerî Kantin Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Üst komutanlık payları kesildikten sonra geliri ait olduğu birlik tarafından kullanılmak üzere, aynı kuvvete mensup birbirine yakın iki kışlada konuşlanan veya aynı kışlada konuşlanmakla birlikte farklı komutanlıklara bağlı bulunan birliklerde (Genelkurmay Başkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığına doğrudan bağlıları için aynı kuvvete mensup olma veya farklı komutanlıklara bağlı olma şartı aranmaz),"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Resmî işler, Analitik Bütçe Sistemi Ekonomik Dört Düzeyli Sınıflandırma Malî Satır Kalemleri içinde kalan işlerdir. Resmî işin zarurî olup olmadığını ve ödeneğinin yeterlilik durumunu belirleme yetkisi, kışla komutanına aittir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?ı) İstizan: Yapılacak bir iş veya alınacak bir mal veya hizmet için ödenecek paranın Analitik Bütçe Sistemi Ekonomik Dört Düzeyli Sınıflandırma Mali Satır Kalemleri içinde yer alan resmî işler kapsamında bulunduğu ve ödeneği olmadığına dair kullanılan ve örneğine EK-17'de yer verilen belgedir. Parayı kullanacak birlik komutanlığınca hazırlanır. Kışla komutanının onaylamasından sonra avans verilmesini sağlayan belgedir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğe ekli EK-17 numaralı belge örneğinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Analitik Bütçe Sistemi Ekonomik Dört Düzeyli Sınıflandırma Malî Satır Kalemleri içinde yer alan resmî işler kapsamında bulunan ve .... Malî Yılında ödeneği olmayan/yeterli olmayan aşağıda cins ve miktarı yazılı malzemelerin alımına ihtiyaç vardır."

Yürürlük

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber