Uşak Üniversitesi diploma eki aldı

Uşak Üniversitesi, Avrupa Komisyonu tarafından Diploma Eki Etiketi (DS Label) onayı aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak Üniversitesi diploma eki aldı

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında Avrupa Komisyonu'na yaptıkları başvurunun değerlendirilmesi sonucunda, Diploma Eki'ni (Diploma Supplement) almaya hak kazandıklarını bildirdi.

Uşak Üniversite'sinin her bir eğitim düzeyinde (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) yürütülen Bologna Süreci uyum çalışmaları kapsamındaki yoğun çalışmalarına takiben "Diploma Eki Etiketi" aldığını belirten Rektör Çelik "Diploma Eki" etiketinin birkaç yıla yayılan çalışmaların ürünü olduğunu söyledi. Uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerine dikkat çeken Rektör Çelik "Uluslararası bir üniversite olma hedefimizi gerçekleştirmek için göreve geldiğimiz andan itibaren özellikle Bologna sürecinin bir an önce tamamlanması için koordineli bir çalışma yürüttük. Bu yoğun çalışmalar sonucu Diploma Eki almaya hak kazandık. Mutluyuz çünkü öğrencilerimizi Diploma Eki vererek mezun edebileceğiz" dedi.

Diploma Eki'nin yükseköğretim kurumlarına sağladığı avantajlar olduğunu aktaran Rektör Çelik açıklamasında şunları belirtti:

"Diploma eki bir üniversitenin ulusal ve kurumsal bağımsızlığı korurken aynı zamanda bütün Avrupa'da benimsenen bir ortak çerçeveye aidiyetini sağlar. Üniversitenin yurtdışında adının yaygınlaşmasına yol açar ve mezunlarının ulusal ve uluslararası çerçevede iş bulma olanaklarını artırır. Diploma Eki Etiketi belgesini alan öğrencilerimiz bu belge ile birlikte AB eğitim alanında olan 48 ülkede doğrudan iş başvurusu yapabilecekler. Bu belge aynı zamanda kalite ve akreditasyon çalışmalarımızda yaptıklarımızın da bir göstergesidir. Diploma Eki Etiketi alma çalışmalarında Bologna Koordinatörlüğü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere Bologna Süreci uyum çalışmalarına destek sağlayan değerli öğretim elemanları ve idari personelimize teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber