Borabay Gölü dondu

Amasya’da bulunan tabiat harikası Borabay Gölü aşırı soğuklar nedeniyle dondu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Borabay Gölü dondu

Tamamı buz tabakasıyla kaplanan gölün yaklaşık 25 metre açığında inceleme yapan Orman ve Su İşleri 11. Bölge Amasya Şubesi Müdürü Kemal Kartal, açıklama yaptığı esnada buz tabakasının çatlaması üzerine gazetecilerle birlikte tehlike atlattı. En derin yeri 11 metre olan bin 50 rakımlı gölde buz kalınlığı yaklaşık 12 santimi buluyor.

Göldeki tehlikeyi bizzat kendilerinin yaşadığına değinip vatandaşları uyaran Şube Müdürü Kemal Kartal, "Gölete girmek tehlikeli ve yasak olduğu için özellikle bu gibi havalarda buraya gelen vatandaşların göl üzerinde kesinlikle gezinti, başka bir faaliyet yapması kesinlikle yasaktır, tehlikelidir. Daha önce de burada buzlu zamanlarda ölüm olaylarına rastlanmıştır. Onun için halkımızın dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.

C tipi mesire yeri iken 2013 yılında tabiat parkı ilan edilen Borabay Gölü'nün gelişme planlarında son aşamaya gelindiğini anlatan Kartal, flora ve fauna bakımından çok zengin olan mevkide kış şartlarından dolayı aç kalma riskiyle karşılaşan hayvan ve kuşlara da gıda ve yem bırakıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber