Ankara ve İstanbul'da polis müdahalesi

Taksim Meydanı'nda izinsiz gösteri yapan gruba polis ekipleri tarafından müdahale edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara ve İstanbul'da polis müdahalesi

Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan 50-60 kişilik bir grup, hükümet aleyhinde sloganlar atarak, çeşitli pankartlar açtı. Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı.

Polisin uyarılarına rağmen İstiklal Caddesi'ne yönelen ve eylemlerini sürdüren gruptakilere TOMA aracından tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, bir grup sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Polis ekipleri, grubun eyleme son vererek İstiklal Caddesi'nden ayrılmaması durumunda müdahalede bulunulacağı yönünde anons yapıyor.

11 GÖZALTI

İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan olayların ardından 11 gösterici gözaltına alındı.

Taksim Dayanışması'nın sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıların ardından İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen bir grup gösterici ile polis arasında arbede yaşandı. Dağılın uyarılarına rağmen ilerlemeyi sürdürmek isteyen gruba önce TOMA aracından su ardından ise biber gazıyla müdahale edildi. Yapılan müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara dağıldı. Gruptan dağılan bazı eylemciler sokak üzerindeki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına sığındı. Dağılan bazı göstericiler ise ara sokaklarda zaman zaman yeniden bir araya gelerek polise zor anlar yaşattı. Çıkan olayların ardından polis, 11 göstericiyi gözaltına aldı.

Bölgede yaşanan gerginlik yer yer sürerken polis Taksim Meydanı ve çevresindeki güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardı.


ANKARA'DA POLİS MÜDAHALESİ

Kızılay'da AK Parti ilçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde bir grup, AK Parti ilçe binasına yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup polislere havai fişekle saldırdı. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği grup ara sokaklara dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber