Milletvekili Öztaylan'dan toplu balık ölümlerine tepki

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma ilçesine bağlı Yeni Ziraatli köyünde balık ölümleri meydana gelen gölette incelemelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milletvekili Öztaylan'dan toplu balık ölümlerine tepki

Yeni Ziraatli köyü sınırları içerisinde yer alan ve köylüler tarafından sulama maksatlı kullanılmasının yanı sıra tatlı su balıkçılığı da yapılan gölette geçtiğimiz günlerde meydana gelen toplu balık ölümleri üzerine Milletvekili Öztaylan harekete geçti. Yeni Ziraatli köyü göletinde incelemelerde bulunduktan sonra köy kahvesinde köylülerle bir araya gelen Öztaylan, göleti kirlettiği öne sürülen işletme ile ilgili köylülerin müeyyide uygulanması talebi karşısında, "Devlet eğer bu çiftliğe ceza kesecekse, o raporun neticesi olmadan kesemez. Rapora hiç kimsenin müdahale etme şansı yok. Aziz Yıldırım'ın da müdahale etme şansı yok" dedi.

Balıkesir Milletvekili Öztaylan, daha sonra Balıkesir İl Çevre Müdürlüğü'nü de arayarak, yetkililerden gelecek rapor doğrultusunda işletmeye gerekli cezanın verilmesini istedi ve konunun takipçisi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gölette bulunan yayın, kefal gibi yaklaşık 40 ton balığın telef olduğu iddiasında bulunulmuş, sudan Çevre İl Müdürlüğü tarafından numune alınarak tahlile gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber