7 yıldır ölüm virajı

İskenderun’da önce piyano öğretmeni, kısa bir süre sonra da genç bir avukatın feci şekilde hayatını kaybettiği ‘ölüm virajı’ denilen yolun hatalı olduğunun 2006’dan beri bilindiği ortaya çıktı. Yapıldığından beri çok can alan yolda nihayet düzenleme çalışmaları başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 yıldır ölüm virajı

HATAY'ın İskenderun ilçesinin Liman B ve C kapıları arasında bulunan, her yıl ölümlü kazaların olması nedeniyle ilçe halkı tarafından 'ölüm virajı' olarak adlandırılan E-91 karayolunda 20 Kasım'da meydana gelen kazada Ukraynalı piyano öğretmeni Victoria Aleksandra Perepelitsa yaşamını yitirmişti. Öğretmenin ölümüyle tekrar gündeme gelen ama önlem alınmayan yolda en son 23 Aralık'ta, ölüm virajını alamayan avukat Çiğdem Akkoyun Yıldır (26) karşı şeride geçip Mustafa Ay'ın otomobiline çarpmıştı. Genç avukat olay yerinde, Mustafa Ay da kazadan 3 gün sonra hastanede yaşamını yitirmişti. Kazadan sonra ölüm virajı tekrar gündeme gelmiş, bölge halkı "Bu yolda artık önlem alınsın" diye tepki göstermişti.

EĞİMİ TERS, IŞIKLANDIRMA HATALI

Bu arada yoldaki hatanın 2006'da tespit edildiği ve bunun İlçe Trafik Komisyonu'nda da gündeme alındığı ortaya çıktı. 7 yıldır beklenen önlem adımı ise İskenderun Belediyesi'nden geldi ve belediye ekipleri yolda düzenleme çalışmalarına başladı. İlçe Trafik Komisyonu Üyesi olan Erol Akın da şu açıklamayı yaptı: "Yolun genişletilmesi ve virajın 2006'dan beri ters eğim, daha doğrusu merkezkaç kuvvetinin ters eğimde olduğu trafik komisyonu kararlarında gündeme getirilmişti. 2008'de da tekrar gündeme geldi ve hatta 22 Kasım'daki İlçe Trafik Komisyonu Toplantısı'nda da gündeme getirildi. Mustafa Kemal Üniversitesi'nden görüş de alındı. Sola virajlarda sola eğimin, sağa virajlarda sağa eğimin olması gerekir. Söz konusu Liman B Kapısı'nın oradaki virajda eğim ters. Savurmaların en çok olduğu viraj şekli." Akın, ışıklandırmanın da yanlış olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber