Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, soğuk hava etkisini sürdürüyor, birkaç gün kar yağışı beklenmiyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Kars'ta 23, Iğdır'da 19, Ardahan'da 17, Erzincan'da 14 ve Erzurum'da 13 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzincan'da 1 ve sıfırın altında olmak üzere Iğdır ve Ağrı'da 11, Kars'ta 7, Ardahan'da 6, Erzurum'da 3 derece olması bekleniyor.

Bölgede etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Çatılarda boyu bir metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Belediye ve karayolları ekiplerince başlatılan buz ve karla mücadele çalışmaları da sürdürülüyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 18, Erzurum'da 10, Iğdır'da 8, Ardahan'da 6, Kars'ta 2, kayak merkezlerinde ise Palandöken ve Konaklı'da 65, Cıbıltepe'de 45 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, dik yamaçlarda çığ tehlikesi olabileceğini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber