Sever, herkesin belediye başkanı olacağına söz verdi

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Mersin coğrafyasında yaşayan bütün insanların belediye başkanı olacağını belirterek, “Hiçbir şekilde ayrım yapmadan hizmet edeceğimin sözünü tüm Mersin’in huzurunda veriyorum” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sever, herkesin belediye başkanı olacağına söz verdi

Seçim çalışmalarını sürdüren Sever, bu kapsamda esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, vatandaşlardan destek istedi. Esnafa projelerini anlatan Sever, hep bir gün doğduğu, büyüdüğü topraklara, aynı havayı soluduğu insanlara hizmet etmenin hayliyle çalıştığını belirten Sever, Mersin'in kalkınması için var gücü ile çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini belirtti. Mersin ekonomisinin gelişiminde ciddi mesafeler alacaklarını ve Mersin'i ülke genelinde ilk 5'e sokmanın gayreti içinde olacağını ifade eden Sever, "Yatırım noktasında Mersin'imize uygun çevre kirliliği yaratmayacak ama katma değeri yüksek, teknolojisi yoğun sektörlerde de imalatçıların gelip Mersin'de üretim yapmaları konusunda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Makam ve mevki peşinde olmadığını, sadece Mersin'e hizmet için bu yola çıktığını dile getiren Sever, "Mersin'i yatırımcıların gözdesi haline getirerek, gençlerimize istihdam alanları sağlamak, göç veren il statüsünden çıkartıp, sanayi ve turizm şehri yapmak için gece gündüz çalışacağız. Belediyecilik hizmetlerini uluslararası standartlara taşıyacağız. Büyükşehir Belediyesini kazandığımız taktirde yapacağımız ilk şey, belediyede özel birimler oluşturacağız. Alanında uzman arkadaşlarımızla vatandaşımızın her talebine fazlası ile cevap vereceğiz. Mersin'i hak ettiği konuma getireceğiz. Bunun en güzel örneğini partimiz tarafından yönetilen belediyelerden Antep, Konya ve Kayseri'de kanıtladık" ifadelerini kullandı.

Mersin'de son yıllarda AK Parti Hükümeti tarafından büyük projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Sever, "Mersin-Antalya duble yolumuz hızla ilerliyor. Çukurova Uluslararası Havaalanımızın temelini attık, inşaatı hızlı bir şekilde yükseliyor. İlçelerimizde çok sayıda hastane yapıldı, halkımızın hizmetine açıldı, kimisinin temelleri atılıyor. Bin 250 yataklı şehir hastanesinin temelini atıyoruz. Tarihin en görkemli, en fazla izleyicisi olan Akdeniz Oyunları'nı Mersin'de gerçekleştirdik. Mersin'e 50 yılda yapılacak olan tesisleri biz 1,5 yılda gerçekleştirdik. Merkezi hükümetimizin Mersin'de el atmadığı hiçbir konu olmamansa rağmen Mersin maalesef hak ettiği yerde değildir. Mersinimiz nüfus sıralamasında 9. il olmasına rağmen sosyo-ekonomik göstergelerde 24. sıradayız. Böylesine güzel bir memlekete, memleketimin güzel insanlarına bu tablo yakışmıyor. Bu tabloyu tersine çevirmek için Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin üzerine düşeni yapması, sorumluluk alması gerekiyor. Maalesef bunlar bugüne kadar Mersin'de olmadı" şeklinde konuştu.

"MERSİN'İN AVANTAJLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ"

Mersin'in en büyük avantajının lojistik alt yapıya sahip olması olduğunun altını çizen Sever, şöyle devam etti: "Yatırım açığını çözmemiz lazım. Havayolu, demiryolu, karayolu, denizyolu ile inşallah Mersin'in sahip olduğu avantajları en iyi şekli ile kullanacağız. Mersin'in ticaret, ihracat merkezi, dış ticaret merkezi olması yönünde çalışmalara hız vereceğiz. Tarım ve gıda sektörünü ön plana çıkaracağız. Turizm alanında ciddi bir potansiyele sahip olan Mersin'in bu zenginliklerini açığa çıkarıp kente kazandıracağız."

Yatırım noktasında Yatırım Avcıları adıyla bir birim kuracaklarını ve alanında uzman kişilerle Mersin'i ayağa kaldıracaklarını ifade eden Sever, "Diğer düşündüğümüz birim ise Yetenek Avcılığı olacak. Mersin'in gençlerine yeteneklerine göre Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte sahip çıkacağız. Allah'ın izni ile inşallah 15 bin 657 kilometre karelik Mersin coğrafyasında yaşayan 1 milyon 682 bin hemşehrimizle beraber, bu coğrafyada yaşayan bütün insanların ve bütün canlıların belediye başkanı olacağım. Bunun sözünü veriyorum. Hiçbir şekilde ayrım yapmadan hizmet edeceğime, herkesin ulaşabileceği ve herkesin hizmetkarı olan bir belediye başkanı olacağımın sözünü tüm Mersin'in huzurunda veriyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber