Römorkör kazasında kurtulalım derken ölüme koşmuşlar

İzmir'de yaşanan römorkör faciasından yaralı kurtulan askerlerin, 7'si asker 10 kişinin ölüm anıyla ilgili anlattıkları yürekler acısı: Panik yapınca römorkörün içine koştular

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'deki römorkör faciasından yaralı kurtulan askerler, arkadaşlarının paniğe kapılarak römorkörün içine doğru koştuğunu ve dışarıya çıkamadıklarını söyledi. İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askeri Tersanesinde geçen 23 Aralık'ta, "TCG Değirmendere" römorkörünün denize indirilirken havuzda yan yatması sonucu biri asker, 7'si er, 2'si de işçi 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin de kazanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Askeri savcılık tarafından ifadeleri alınan yaralı askerler, römorkör yan yatmaya başlayınca paniğe kapılan askerler ve işçiler paniğe kapılarak canlarını kurtarmak için geminin içine doğru koştu. Ancak devrilen römorkörün içi kısa sürede suyla doldu. 17 kişi yüzerek kurtulmayı başarırken, dışarıya çıkamayanlar ise boğularak öldü.

ADLİ TIP OTOPSİSİ: BOĞULMA

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerde de şehitlerin ağızlarında boğulmaya neden olan mantar köpüğü bulundu. Bu bulgular, şehitlerin ölüm nedeninin boğulma olduğunu büyük ölçüde kesinleştirdi. Römorkör bakım ve onarım için havuza alınmadan önce limanda tüm tesisatının söküldüğü, makine dairesinin de boşaltıldığı ve daha sonra bakıma alındığı öğrenildi. Uzmanlar, bu nedenle, askerler ve işçilerin makine dairesine dolan karbondioksitten zehirlenerek öldükleri iddiasının doğru olamayacağını belirtti. Öte yandan 7 kişilik bilirkişi heyetinin incelemesini tamamladığı ve römorkörün neden devrildiğinin hazırlanacak raporun ardından netleşeceği öğrenildi.

HAVUZUN BALANSI BOZULUNCA...

Mersin'de görev yapan "TCG Değirmendere" römorkörü 2-3 yılda bir yapılan rutin bakım ve onarımı için 27 Kasım'da İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'ne getirilmişti. Geçtiğimiz 23 Aralık'ta ise aynı havuzda bakımı yapılan mayın gemizi denize indirildiği sırada havuzun balansını bozunca, "TCG Değirmendere" römorkörü devrilerek sulara gömülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber