Diyanetten 'Hutbeden ayet çıkarıldı' iddiasına sert tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2006 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Allah katında hak din İslam'dır" ayetinin Avrupa Birliği süreciyle ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı hutbelerden çıkarıldığı yönündeki haberi yalanlayarak, "AB diyanetin hazırladığı hutbelere karışamaz" dedi.

İslam Araştırmaları Merkezi'nde konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Bu haberin gerçekle alakası yoktur. Allah korkusu olan insanların doğru haber yapması gerekir. Biz AB süreci için 'Allah katında hak din İslam'dır' ayetinin çıkarılması gibi bir şey yapmadık. AB, diyanetin hazırladığı hutbelere karışamaz" diye konuştu.

Konuyla ilgili, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'la da görüştüklerini ifade eden Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Mehmet Aydın'la da aynı görüşü paylaştıklarını söyledi. Bardakoğlu, "Kimse din üzerinden siyaset yapmasın. İnsanların dini duygularıyla oynamasın. Hıristiyan din adamları da kendi inançlarına göre 'Allah katında hak din Hıristiyanlıktır' diyebilir. Her koşulda 'Allah katında hak din İslam' cümlesini söylemek, bizim için bir görevdir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber