Gediz'de ücretsiz kanser taraması

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kolon kanseri taraması başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gediz'de ücretsiz kanser taraması

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kolon kanseri taraması başlatıldı.

Kütahya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gediz Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) işbirliği ile başlatılan kanser tarama programında, rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş aralığındaki kadınlar, meme kanseri için 40-69 yaş aralığındaki kadınlar ve kolon (barsak) kanseri için 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere ücretsiz kanser taraması yapılacağı bildirildi.

Gediz Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Emrah Türk, Sağlık Bakanlığınca 2013 yılı Mart ayından itibaren başlatılan "Kanser Tarama" programı çerçevesinde, Gediz'deki (eski 1 Numaralı Sağlık Ocağı binası) Toplum Sağlığı Merkezi'nde ücretsiz kanser taraması başlatıldığını söyledi.

Rahim ağzı kanseri için risk grubuna giren 30-65 yaş aralığındaki kadınlar, meme kanseri için 40-69 yaş aralığındaki kadınlar ve kolon (barsak) kanseri için 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere ücretsiz kanser taraması yaptırmaya çağırdıklarını belirten Gediz Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Emrah Türk şöyle konuştu:

"Programa göre verilen yaş ve risk grubuna giren kadın ve erkeklerin "Erken Teşhis Hayat Kurtarır" sloganına mutlaka kulak vermeleri gerekir. Bu tarama programımızda hiç bir ücret talep edilmemektedir. KETEM'e (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) başvurmak isteyen vatandaşlarımızın Gediz Toplum Sağlığı Merkezi'ne müracaat etmelerini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber