3 ülkenin Yabancı Hükümet Burs başvuruları başlıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
3 ülkenin Yabancı Hükümet Burs başvuruları başlıyor

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

31.12.2013

BASIN DUYURUSU

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonu ve ülkeler arası ikili anlaşmalar çerçevesince, yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına; araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında 'Yabancı Hükümet Bursları' verilmektedir.

Bu kapsamda başvuru başlangıç ve bitiş tarihleri aşağıda belirtilmiş olan burslar verilecektir:

Burs şartları, her ülkeye göre değişmekle birlikte; genel olarak ilgili ülke tarafından adayların eğitim, konaklama, sağlık ve aylık burs ücreti gibi giderlerini kapsamaktadır. Diğer her türlü gider (gidiş-dönüş yol masrafı, vize, sigorta vb.) ise adaylara aittir. Bakanlığımızca herhangi bir ödeme yapılmamakta ve adaylar eğitim sonrasında mecburi hizmetle yükümlü bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülakat yoluyla seçilen adayların isimleri asil ve yedek olarak bildirilmekte ve adayların kabullerine ait son karar ilgili ülke tarafından verilmektedir. Yurtdışında alınacak diplomaların denkliğiyle ilgili bilgiler ise Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığından (YÖK) öğrenilmektedir. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir. Burslar, verildikleri eğitim-öğretim dönemine aittir.

Romanya (2014-2015) Bursu Özel Şartlarına Ulaşmak İçin: http://abdigm.meb.gov.tr/www/icerik_goruntule.php?KNO=295

Finlandiya (2014-2015) Bursu Özel Şartlarına Ulaşmak İçin:

http://abdigm.meb.gov.tr/www/icerik_goruntule.php?KNO=302

Slovenya (2014-2015) Bursu Özel Şartlarına Ulaşmak İçin:

http://abdigm.meb.gov.tr/www/icerik_goruntule.php?KNO=304

Daha detaylı bilgi için; http://abdigm.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2 ve http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/disiliskiler_yabbursbsv/default.aspx adresini ziyaret edebilir ya da http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/disiliskiler_yabbursbsv/default.aspx linkine tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber