Süper Savcıdan örnek davranış

Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem yaratan soruşturmalara imza atan Başsavcı vekili Keleş, kızının duruşmalar dışında adliyeye gelmesini yasakladı. Çareyi mesleği bırakmakta bulan Gülay Keleş, Başbakanlıkta uzman olarak göreve başladı...

YARGI mensuplarının çocukları yüzünden zor günler geçirdiği bir dönemde Ankara Cumnuriyet Başsavcı vekili Hamza Keleş, örnek bir davranış sergiledi. Başsavcı vekili, avukatlık yapan kızı Gülay Keleş'e Ankara Adliyesi'ne girmeyi yasaklayınca, kızı da çözümü mesleği bırakmakta buldu. Avukatlığı bırakıp Kamu Personeli Sınavı'na giren Gülay Keleş, Başbakanlıkta uzman olarak çalışmaya başladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık için staj yapan Gülay Keleş, ardından da ofis açarak mesleğini yapmaya başladı. Kapatılan Ankara DGM'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı sorgulayan savcılar arasında yer alan Keleş, mesleğinin baharındaki kızına ?Ceza davaları almayacaksın, hakim ve savcılarla görüşmeyeceksin, benim kızım olduğunu söylemeyeceksin. Adliye'ye duruşmalar dışında gelip gitmeyeceksin' gibi şartlar öne sürdü. Babasının şartlarına harfiyen uyan ve sadece icra davalarına bakmaya başlayan Gülay Keleş, ofisinin giderlerini bile karşılayamayacak duruma gelince, çareyi mesleği bırakmakta buldu. KPS'ye giren Gülay Keleş, sınavdan iyi bir puan alarak Başbakanlıkta uzman olarak çalışmaya başladı.

Babalarını üzen yargıç çocukları

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu eski Başkanvekili Ergül Güryel, oğlu Cenk Güryel'in adının Neşter-2 soruşturmasına karışmasıyla zor günler yaşamıştı. Yargıda rüşvet ilişkisini ortaya çıkarmak için başlatılan soruşturma sonrasında hakkında ?istifaya davet' kararı çıkan Güryel, mesleği bırakmak zorunda kalmıştı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber