Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 16/7/2003 tarihli ve 25170 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinin adı "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 1 ? Bu Yönetmeliğin amacı; liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 2 ? Bu Yönetmelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışanlardan, görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacak personeli kapsar."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde yer alan "Görevde Yükselme Sınavı" tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu tanımdan sonra gelmek üzere "Unvan Değişikliği" ve "Unvan Değişikliği Sınavı" tanımı eklenmiştir.

"Görevde Yükselme Sınavı: Görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar için Genel Müdürlükçe, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılacak yazılı sınavı,"

"Unvan Değişikliği: En az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere yapılan atamaları,"

"Unvan Değişikliği Sınavı: Yönetmelik kapsamındaki personelin en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin kadrolara eğitime tabi tutulmaksızın atanması için yapılacak yazılı sınavı,"

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine Tabi Görev Grupları

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik kapsamında görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolar aşağıda belirtilmiştir.

Görevde yükselmeye tabi kadrolar:

a) Yönetim Hizmetleri Grubu;

1) İşletme Müdürü, Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Kurs Müdürü, Bilgi İşlem Müdürü, Şube Müdürü,

2) Tapu Sicil Müdür Yardımcısı, Kadastro Müdür Yardımcısı,

3) Kadastro Şefi, Şef, Koruma Güvenlik Şefi,

b) Hukuk Hizmetleri Grubu;

1) Hukuk Müşaviri,

c) Araştırma ve Planlama Hizmetleri Grubu;

1) APK Uzmanı, Uzman, Araştırmacı,

d) Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu;

1) Çözümleyici,

e) İdari Hizmetler Grubu;

1) Kadastro Üyesi, Kontrol Memuru, Ayniyat Saymanı,

2) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Sicil Memuru, Sicil Katibi, Mutemet, Santral Memuru, Ambar Memuru, Ayniyat Memuru, Memur, Daktilograf, Sekreter, Tapu Tetkik Memuru, Tapu Arşiv Memuru, Şoför, Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

f) Destek Hizmetleri Grubu;

1) Teknisyen Yardımcısı, Hizmetli, Jaloncu, Kaloriferci, Dağıtıcı, Bekçi, Aşçı.

Unvan değişikliğine tabi kadrolar:

Kontrol Mühendisi, Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Matematikçi, Fizikçi, İstatistikçi, Daire Tabibi, Diş Tabibi, Pilot, Rasıt, Tekniker, Uçak Kontrol Makinisti, Uçak Telsizcisi, Kadastro Teknisyeni, Nirengi Teknisyeni, Stereo Kıymetlendirme Teknisyeni, Kartograf, Teknisyen, Programcı, Mütercim, Hemşire, Laborant, Sağlık Memuru, Matbaacı."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 6 ? Personelin öğrenim düzeyi aşağıda belirtilmiştir:

a) İşletme Müdürü, Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Kurs Müdürü, Bilgi İşlem Müdürü, Şube Müdürü, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı, Kadastro Müdür Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, APK Uzmanı, Uzman, Araştırmacı ve Çözümleyici kadrolarına atanabilmek için en az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,

b) Kadastro Şefi, Şef, Koruma Güvenlik Şefi, Kadastro Üyesi, Kontrol Memuru, Ayniyat Saymanı kadrolarına atanabilmek için en az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,

c) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Sicil Memuru, Sicil Katibi, Mutemet, Santral Memuru, Ambar Memuru, Ayniyat Memuru, Memur, Daktilograf, Sekreter, Tapu Tetkik Memuru, Tapu Arşiv Memuru, Şoför, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen Yardımcısı, Hizmetli, Jaloncu, Kaloriferci, Dağıtıcı, Bekçi, Aşçı kadrolarına atanabilmek için en az orta öğrenim mezunu olmak,

şarttır.

Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı, Kadastro Müdür Yardımcısı kadrolarına atanmaya ilişkin öğrenim düzeyinin belirlenmesinde Tapu ve Kadastro Meslek Yüksekokulu ile diğer meslek yüksekokullarının harita ve kadastro bölümünden mezun olanlar ve Tapu Sicil Müdür Yardımcısı, Kadastro Müdür Yardımcısı, Kadastro Şefi, Şef, Kadastro Üyesi, Kontrol Memuru kadrolarına atanmaya ilişkin öğrenim düzeyinin belirlenmesinde iki yıl süreli mesleki kurs görenler için bu maddenin birinci fıkrasında öngörülen öğrenim düzeyinin bir alt düzeyi uygulanabilir.

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde yer alan "iki" ibaresi "üç" olarak değiştirilmiş ve ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Yapılacak değerlendirmede puanların eşitliği halinde, sırasına göre hizmet süresi fazla, son sicil notu yüksek olanlar tercih edilir."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Ancak personele zorunlu hallerde en fazla 10 saate kadar mazeret izni verilebilir. Kanunen verilmesi gerekli olan izinlerde bu süre şartı aranmaz."

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (ı) bendi eklenmiş ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ı) Mesleki Etik İlkeleri,"

"Eğitimin %40'ı yukarıdaki (a) ve (f) bentleri arasında belirtilen konulardan, %60'ı ise (g), (h) ve (ı) bentlerinde belirtilen konulardan oluşur."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 15 ? Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yazılı olarak yapılır. Bu sınavlar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birisine yaptırılır."

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Genel Müdürlük görevde yükselme eğitiminin tamamlanmasını müteakip 1 ay içinde yazılı sınavın yapılmasına yönelik gerekli protokolün tesis edilmesi amacı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birisine başvurur."

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sınav Sonuçlarına İtiraz ve Sınav Belgelerinin Saklanması

MADDE 21 ? Sınava katılanlar sınav sonuçlarına itiraz edebilirler. İtirazlar ilan tarihinden itibaren 10 gün içinde bir dilekçe ile Personel Dairesi Başkanlığına yapılır.

İtirazlar ilgili Sınav Kurulunca değerlendirilerek sonuç ilgiliye bir yazı ile bildirilir.

Sınavda başarı göstererek atananların sınavla ilgili belgeleri özlük dosyalarında, diğer belgeler ise bir sonraki sınav tarihine kadar Personel Dairesi Başkanlığında saklanır."

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sınavı Kazananların Atanması

MADDE 22 ? Görevde yükselme sınavında başarılı olanlar, başarı sırasına göre atamaya yetkili amir tarafından tercihler değerlendirilerek 1 ay içinde boş kadroya atanırlar. Başarı notunun aynı olması halinde, (EK?1) değerlendirme formu puanındaki sıralamaya göre, puanların eşitliği halinde ise sırasına göre hizmet süresi fazla, son sicil notu yüksek olanlar tercih edilir. Boşalan kadrolara aynı görev için müteakip sınav açılıncaya kadar başarı sırasına göre atama yapılabilir.

Görevde yükselme sınavında başarılı olarak ataması yapılanlardan atandıkları göreve başlamayanlar bu haklarını kaybederler."

MADDE 14 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Unvan Değişikliği Sınavı

MADDE 23 ? Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen unvan değişikliğine tabi kadrolara, bu unvanları en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz etmiş bulunan personelin atanması, bu Yönetmeliğin üçüncü bölümünde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde eğitime tabi tutulmaksızın yapılacak unvan değişikliği sınavı sonucundaki başarısına göre gerçekleştirilir.

Unvan değişikliği sınavları, Kurumca belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yazılı olarak yaptırılır.

Bu sınavlara katılacaklarda Genel Müdürlükte veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli bir süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz."

MADDE 15 ? Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görev Yükselme ve Unvan Değişikliğinde Aranacak Özel Şartlar

MADDE 24- Bu Yönetmeliğe tabi kadrolara görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonucu yapılacak atamalarda genel esasların yanı sıra aşağıdaki özel şartlar aranır.

Görevde yükselme sınavı sonucu atanacaklarda aranacak şartlar:

a) İşletme Müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 10 yıl hizmeti bulunmak,

b) Kadastro Müdürü ve Tapu Sicil Müdürü kadrolarına atanabilmek için;

1) En az 10 yıl hizmeti bulunmak,

2) Tapu Sicil Müdür Yardımcısı veya Kadastro Müdür Yardımcısı kadrolarında 2 yıl, Kontrol Mühendisi, Mühendis, APK Uzmanı, Uzman, Araştırmacı kadrolarında 3 yıl, Kadastro Üyesi, Kontrol Memuru, Kadastro Şefi, Şef kadrolarında 4 yıl çalışmış olmak.

c) Kurs Müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 10 yıl hizmeti bulunmak.

ç) Bilgi İşlem Müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 10 yıl hizmeti bulunmak,

2) En az iki işletim sisteminin uygulamasını bildiğini belgelemek,

3) En az bir programlama dili bildiğini belgelemek,

4) KPDS sınavından en az (60) puan almış olmak.

d) Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 10 yıl hizmeti bulunmak,

2) Tapu Sicil Müdür Yardımcısı veya Kadastro Müdür Yardımcısı kadrolarında 2 yıl, Kontrol Mühendisi, Mühendis, APK Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Mimar, Şehir Plancısı, Matematikçi, Fizikçi, İstatistikçi, Mütercim, Çözümleyici, Programcı kadrolarında 3 yıl, Kadastro Üyesi, Kontrol Memuru, Şef, Ayniyat Saymanı kadrolarında 4 yıl çalışmış olmak.

e) Tapu Sicil Müdür Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 8 yıl hizmeti bulunmak,

2) Kontrol Mühendisi, Mühendis, APK Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Kadastro Üyesi, Kontrol Memuru, Kadastro Şefi, Şef, Ayniyat Saymanı, Tapu Tetkik Memuru kadrolarında 2 yıl, Rasıt, Uçak Kontrol Makinisti, Uçak Telsizcisi, Kadastro Teknisyeni, Nirengi Teknisyeni, Stereo Kıymetlendirme Teknisyeni, Kartograf, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Sicil Memuru, Sicil Katibi, Mutemet, Santral Memuru, Ambar Memuru, Ayniyat Memuru, Memur, Sekreter kadrolarında 3 yıl çalışmış olmak.

f) Kadastro Müdür Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 8 yıl hizmeti bulunmak,

2) Kontrol Mühendisi, Mühendis, APK Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Kadastro Üyesi, Kontrol Memuru, Kadastro Şefi, Şef kadrolarında 2 yıl çalışmış olmak.

g) Kadastro Şefi kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 6 yıl hizmeti bulunmak,

2) Bilgisayar İşletmeni, Kadastro Teknisyeni, Uçak Kontrol Makinisti, Uçak Telsizcisi, Nirengi Teknisyeni, Stereo Kıymetlendirme Teknisyeni, Kartograf, Teknisyen kadrolarında 2 yıl çalışmış olmak.

h) Şef kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 6 yıl hizmeti bulunmak,

2) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Sicil Memuru, Sicil Katibi, Kadastro Teknisyeni, Uçak Kontrol Makinisti, Uçak Telsizcisi, Nirengi Teknisyeni, Stereo Kıymetlendirme Teknisyeni, Kartograf, Teknisyen kadrolarında çalışmış olmak, Mutemet, Santral Memuru, Ambar Memuru, Ayniyat Memuru, Matbaacı, Memur, Daktilograf, Sekreter, Tapu Tetkik Memuru, Tapu Arşiv Memuru, Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında 2 yıl çalışmış olmak.

ı) Koruma Güvenlik Şefi kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 6 yıl hizmeti bulunmak,

2) Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosunda 2 yıl çalışmış olmak.

i) Hukuk Müşaviri kadrosuna atanabilmek için;

1) En az iki yıl hizmeti bulunmak,

2) Hukuk Fakültesi mezunu olmak.

j) APK Uzmanı ve Uzman kadrolarına atanabilmek için;

1) En az 10 yıl hizmeti bulunmak.

k) Araştırmacı kadrosuna atanabilmek için;

1) 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun ile diğer mevzuat hükümlerine göre atanma şartlarına sahip olmak.

l) Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için;

1) En az iki işletim sisteminin uygulamasını bildiğini belgelemek,

2) En az bir programlama dili bildiğini belgelemek,

3) KPDS sınavından en az (60) puan almış olmak.

m) Kadastro Üyesi ve Kontrol Memuru kadrolarına atanabilmek için;

1) En az 6 yıl hizmeti bulunmak,

2) Tekniker, Kadastro Teknisyeni, Nirengi Teknisyeni, Stereo Kıymetlendirme Teknisyeni, Kartograf kadrolarında çalışmış olmak.

n) Ayniyat Saymanı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 8 yıl hizmeti bulunmak.

o) Bilgisayar İşletmeni kadrosuna atanabilmek için;

1) Genel Müdürlükçe düzenlenecek bilgisayar kursunda başarılı olmak veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış bilgisayar kullanım sertifikasına sahip olmak.

ö) Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarına atanabilmek için;

1) Genel Müdürlükçe düzenlenecek bilgisayar kursunda başarılı olmak veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış bilgisayar kullanım sertifikasına sahip olmak. (Kadastro Teknisyeni kadroları hariç)

p) Sicil Memuru, Sicil Katibi, Mutemet, Santral Memuru, Ambar Memuru, Ayniyat Memuru, Memur, Daktilograf, Sekreter kadrolarına atanabilmek için;

1) En az 2 yıl çalışmış olmak.

r) Tapu Tetkik Memuru kadrosuna atanabilmek için;

1) Osmanlıca dil bilgisine sahip olduğunu belgelemek.

s) Tapu Arşiv Memuru kadrosuna atanabilmek için;

1) Destek Hizmetleri Grubu kadrolarında 5 yıl çalışmış olmak.

ş) Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosuna atanabilmek için;

1) 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda belirtilen şartları taşımak.

t) Şoför kadrosuna atanabilmek için;

1) (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Unvan değişikliği sınavı sonucu atanacaklarda aranacak şartlar:

a) Kontrol Mühendisi kadrosuna atanabilmek için;

1) 4 yıllık fakültelerin Harita-Kadastro (Jeodezi-Fotogrametri) ve dengi bölümlerinden mezun olmak,

2) En az 2 yıl Mühendis (Harita-Kadastro veya Jeodezi-Fotogrametri) kadrosunda çalışmış olmak.

b) Mühendis (taşra) kadrosuna atanabilmek için;

1) 4 yıllık fakültelerin Harita-Kadastro veya Jeodezi-Fotogrametri bölümünden mezun olmak.

c) Mühendis (merkez), Mimar, Şehir Plancısı, Matematikçi, Fizikçi, İstatistikçi kadrolarına atanabilmek için;

1) 4 yıllık yükseköğrenim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak.

ç) Daire Tabibi, Diş Tabibi kadrolarına atanabilmek için;

1) Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak.

d) Pilot kadrosuna atanabilmek için;

1) Türk Silahlı Kuvvetleri veya hava uçuş eğitim kurumlarından pilot diploması veya uçuş bonservisi almış olmak,

2) Ulaştırma Bakanlığı sivil havacılık S.H.D-T-33 pilot lisans ve sertifika talimatındaki koşullara haiz olmak,

3) En az uçak kategorisi (Ticari Pilot) lisansı almış olmak,

4) Çift motorlu uçakta en az 700 saatlik 1 inci pilotluk veya çok motorlu uçakta uçmuş olduğu halde 700 saati doldurmamışların çok ve tek motorlu uçaklarda toplam 1500 saatlik uçuş yapmış olmak ve bu uçuşlarını belgelemek,

5) Sağlık, sertifika ve lisans geçerlilik süresini geçirmemiş olmak.

e) Rasıt kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 8 yıl hizmeti bulunmak,

2) Üniversitelerin harita-kadastro (jeodezi-fotogrametri) bölümü veya meslek yüksekokullarının harita-kadastro bölümü mezunu olmak,

3) Mühendis kadrolarında 2 yıl, Kadastro Teknisyeni, Nirengi Teknisyeni, Stereo Kıymetlendirme Teknisyeni, Kartograf kadrolarında 4 yıl çalışmış olmak.

f) Tekniker kadrosuna atanabilmek için;

1) Meslek yüksekokullarının harita-kadastro bölümlerinden veya dengi bölümlerden mezun olmak.

g) Uçak Kontrol Makinisti kadrosuna atanabilmek için;

1) Yüksek okulların ilgili bölümünden mezun olmak,

2) Hava Kuvvetleri veya onarım servislerinde yetişmiş ve elinde sivil havacılık tarafından verilmiş sertifikası olmak.

h) Uçak Telsizcisi kadrosuna atanabilmek için;

1) Yüksek okulların ilgili bölümünden mezun olmak,

2) Uçaklarda ve kameralarda bulunan telsiz sistemlerinin bakım ve onarımlarını yapabilecek düzeyde mesleki eğitim almış olduğunu belgelemek.

ı) Kadastro Teknisyeni, Nirengi Teknisyeni, Stereo Kıymetlendirme Teknisyeni ve Kartograf kadrolarına atanabilmek için;

1) Meslek yüksekokullarının harita kadastro bölümü ya da Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi veya meslek liselerinin harita-kadastro bölümlerinden mezun olmak.

i) Teknisyen kadrosuna atanabilmek için;

1) Meslek yüksekokulları veya meslek liselerinden mezun olmak.

j) Programcı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az bir işletim sisteminin uygulamasını bildiğini belgelemek,

2) En az bir programlama dili bildiğini belgelemek,

3) KPDS sınavından en az (60) puan veya eşdeğer sınavlarda eşit puan almış olmak.

k) Mütercim kadrosuna atanabilmek için;

1) KPDS sınavından en az (70) puan almış olmak.

l) Hemşire kadrosuna atanabilmek için;

1) Fakülte, yüksekokul veya sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümü mezunu olmak.

m) Laborant kadrosuna atanabilmek için;

1) İlgili meslek lisesi veya yüksekokul mezunu olmak.

n) Sağlık Memuru kadrosuna atanabilmek için;

1) İlgili meslek lisesi veya yüksekokul mezunu olmak.

o) Matbaacı kadrosuna atanabilmek için;

1) İlgili meslek lisesi veya yüksekokul mezunu olmak.

MADDE 16 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesine aşağıdaki (d) ve (e) bentleri eklenmiştir.

"d) Unvan değişikliğine tabi kadrolar arasındaki geçişler ilgili kadro için düzenlenen unvan değişikliği sınavı sonucuna göre yapılır."

"e) Koruma Güvenlik Şefi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve Şoför kadrolarında çalışanların aynı alt görev grubunda olan tapu sicil ve kadastro müdürlüklerindeki aynı düzeydeki veya alt kadrolara atanabilmeleri için 24 üncü maddede sayılan özel şartları taşımakla birlikte Genel Müdürlükçe düzenlenmiş en az üç ay süreli meslek kursunu da bitirmeleri zorunludur."

GEÇİCİMADDE 1 ? Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinde devam eden görevde yükselme eğitim programları bu Yönetmelikten önceki hükümlere göre sonuçlandırılır.

GEÇİCİMADDE 2 ? Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinde devam eden görevde yükselme sınavları ile sınavları kazanmış ancak henüz atamaları gerçekleştirilmemiş personele ilişkin işlemler bu Yönetmelikten önceki hükümlere göre sonuçlandırılır.

Yürürlük

MADDE 17 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 18 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber