Ev ev dolaşıp aile içi huzuru anlatıyorlar

Iğdır Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu'nda oluşturulan 12 kişilik ekip, kent genelinde nişanlı kızlar başta olmak üzere evlerde aileleri ziyaret ederek, aile içi huzuru anlatıp gençleri de kötü alışkanlıklara karşı uyarıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2014 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ev ev dolaşıp aile içi huzuru anlatıyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il müftülüklerinde oluşturulan Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu ekipleri ev ev dolaşıp aile içi huzuru anlatıyor.

Iğdır Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu'nda oluşturulan 12 kişilik ekip de kent genelinde nişanlı kızlar başta olmak üzere evlerde aileleri ziyaret ederek aile içi huzuru anlatıp gençleri de kötü alışkanlıklara karşı uyarıyor.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurum olduğunu belirterek, aile içi huzurun sağlanması için çalıştıklarını söyledi.

Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması, sadece bireyin değil bir neslin güvencesi anlamına geldiğini ifade eden Kulaz, "Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde toplumun taşı olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığı bir gerçektir. Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler hatta dede ve nineler hayatın akışı içerisinde aile sorunlarıyla baş başa kalarak yıpranmaktadır. Bu noktadan hareketle kurulan Aile İrşad ve Rehberlik büroları, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlaması ve toplumsal duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır" diye konuştu.

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu'nun din görevlilerinden oluştuğunu anlatan Kulaz, şöyle devam etti:

"Büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon ve e-mail yoluyla ulaşan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmaktır. Ayrıca ile ile ilgili konularda farklı kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde konferans, panel, seminer, kampanya, eğitim ve proje gibi faaliyetler düzenliyoruz. Kur'an ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dini bilgi sunmak, aileyi ve içinde birey tehdit eden problemlerin çözümüne dini katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmaya çalışıyoruz."

- "2 yılda 10 bin kişi ile görüşüldü"

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu ekiplerinin 2 yıl içerisinde yaklaşık olarak 10 bin kişi ile görüştüğünü belirten Kulaz, şunları kaydetti:

"Bu görüşmeler son derce faydalı geçti. Ekiplerimiz aile içi huzuru, çocuk eğitimi, intiharların önlenmesi, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması gibi konuları ele alarak ailelerimizle görüştü. İl müftülüğümüz bu çalışmalarını en son bağlamda, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarıyla yapmış olduğu işbirliği sayesinde 2014 yılı içerisinde de devam edecek. Ekiplerimiz il genelinde ev ev dolaşıyor. Bazen ailelerimizi Kur-an kurslarımıza davet ediyoruz. Toplumda aile içi huzur sağlandığında biz inanıyoruz ki olumsuz bir durum yaşanmayacak. Biz de bu düşünce ile ailelerimizle görüşmelerimizi devam ettireceğiz."

Iğdır Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu koordinatörü Yasemin Bilgen ise ev ev, mahalle mahalle dolaşarak ailelere evin içerisindeki huzuru anlattıklarını belirtti.

Sohbetlere özellikle nişanlı kızların yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Bilgen, "Sohbetlerimizde şunu gördük ki ailedeki birtakım sıkıntılarda sohbetlerimizin fayda sağladığını görüyoruz. Son dönemlerde aile içi şiddet ve boşanmalar artmış durumda. Biz de Iğdır genelinde bu probleme nasıl çözüm bulabiliriz diye düşünerek çözüm için gayret ediyoruz. Özellikle eşlerin hak ve hukuk içerisinde görevleri ile ilgili sohbet ediyoruz. Bu çalışmamız son derece başarılı oluyor. Aile ziyaretlerimizin yanında çocuk evlerine de gidiyoruz. Çocuk yuvasında kalan çocuklarımızla bir araya gelip onlara da aile içerisindeki huzuru anlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Emrah Kocabey

Yayınlayan: Yücel Velioğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber