Sağlık çalışanları 'Torba Yasayı' protesto etti

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, TBMM'de görüşülecek olan yeni 'Sağlık Torba Yasası'nı meşalelerle yürüyerek protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2014 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık çalışanları 'Torba Yasayı' protesto etti

Akşam saatlerinde Mersin Tabip Odası önünde bir araya gelen üyeler, sloganlar atarak yasaya tepki gösterdi. Burada meşaleler yakıp, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen üyeler, basın açıklaması yaptı. Üyeler adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, yasanın hazırlanmasında hekimlerin, sağlık çalışanlarının görmezden gelindiğini savundu. Bunun hekimlik başta olmak üzere sağlık mesleklerinin özüne zarar verdiğini iddia eden Kırıcı, "Vatandaşların ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti almasını olanaksız hale getiriyor. Artık vatandaşlarımız için hocalara muayene olup tedavi olabilmenin yolu ya üniversitelerde ya da özel hastanelerde cepten daha çok para ödemektir. Türkiye resmi olarak günde 30 sağlık çalışanının şiddete uğradığı bir ülke haline gelmiştir. Şiddeti önlemeye katkısı olacak caydırıcılığı olan bir yasa çıkarılması acil ihtiyaçtır. Ancak maalesef Torba Yasa içerisinde mevcut duruma katkı sunmayan, sağlıkta şiddeti sağlık ortamının sonunu değil de sağlık personelinin bireysel sorunu gibi gören, ağır yaralanma ve ölüm durumlarında zaten mümkün olan tutuklama tedbirinin uygulanacağını tekrar eden bir düzenleme teklif edilerek göz boyanmaktadır" dedi.

Aile sağlığı hekimliğinde aile sağlığı elemanı statüsünde çalışan 6 bin 600 hemşirenin koruyucu sağlık hizmeti yapamadığını kaydeden Kırıcı, "Çünkü aile hekimliği koruyucu hizmeti önceleyen bir yönetmeliğe sahip değildir. Bu nedenle buralarda ya hemşire çalıştırılmamalı ya da yönetmelik, onların halkın sağlığını korumaları yönünde hizmet vermelerine imkan verecek şekilde değiştirilmelidir. Biz bu yasaya direnmeye devam edeceğiz. Mesleğimize, işimize, iş güvencemize, halkın sağlık hakkına sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından üyeler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber