3 asker çete iddiasıyla yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de polis ve jandarmanın düzenlediği ?Beyaz Mermer? operasyonu kapsamında gözaltına alınan 49 kişiden 15'i tutuklandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ve Denizli Emniyet Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan, aralarında 2 astsubay ve 1 uzman çavuşun da bulunduğu 6'sı kadın 49 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Jandarmanın Karahayıt Misafirhanesinde görevli Astsubay Başçavuş M.B, Pamukkale Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay E.Y. ve Denizli İl Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş M.Ç, Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldı.

?Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak halkın huzur ve güvenliğini bozmak, bu kapsamda insan ticareti, fuhuş, iş yeri kurşunlamak, çek ve senet tahsil etmek? suçundan mahkemeye çıkarılan zanlılardan İ.A, L.A, E.O, M.İ, N.E, M.B, A.Ş, Y.Y, F.E, R.Y, F.E, A.Y, B.Y, C.E. ve M.G. tutuklandı. Diğer 31 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, kendisinden haraç istenilen kişinin, mermercilik sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibi S.E. olduğu öğrenildi.

Denizli'de geçen hafta düzenlenen ?Beyaz Mermer? operasyonunda, 34'ü yabancı uyruklu kadın olmak üzere 83 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 13 tabanca, 12 av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda fişek, 10 gram esrar, 1 diz üstü bilgisayar, kesici ve delici aletler ile çok sayıda çek ve senet ele geçirilmişti. Yabancı uyruklu kadınlar, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber