Pilot istifalarına tazminat çözümü

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Kuvvetleri'nden sonra polis pilotlar da istifa edip, özel havayolu şirketlerine geçmeye başlayınca bakanlık harekete geçti. Yeni kanunla polis pilotların uçuş tazminatları da yükseltiliyor.

HAVA Kuvvetleri Komutanlığı'nın ardından polis pilotların da peş peşe istifa ederek, dolgun ücretlerle özel havayolu şirketlerine geçmesi, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, Emniyet Teşkilatı Uçuş Hizmetleri Tazminat Kanunu'nda değişiklik yapılması için bir kanun tasarı hazırladı. Polislerin uçuş tazminatlarını yükselterek, maddi durumlarını iyileştiren tasarı, Meclis'te sevk edildi. TBMM Plan-Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan tasarının yasalaşması durumunda pilotlar 13 yıl aradan sonra yasal dayanak kazanacak.

5 pilot istifa etti

Son iki yıl içerisinde; Havacılık Daire Başkan Yardımcıları Ersin Erdal Onur Aır'a, Atilla Usluoğlu THY'ye, Adana Hava Ulaştırma Amiri Adnan Şahin THY'ye, İstanbul Hava Ulaştırma Şube Müdürü İbrahim Sevim Onur Aır'a, Müdür Yardımcısı Yılmaz Özgentürk de istifa ederek THY'ye pilot olarak geçti. Pilot sayısı 46'dan 41'e düştü. Aylık ortalama bin-bin 500 YTL olan uçuş tazminatlarının düşük kalması, pilotların istifasında önemli rol oynadı.

Korsan uçuyorlar

Meclis'te görüşülen yeni kanunla birlikte 13 yıldır korsan uçuş yapan 41 polis, pilot yasal kimliğe kavuşacak. Çünkü görev yapan pilotlar, yasadaki tanımlara uymadığı için yasal bir statüye sahip değiller. 14 yıldır Havacılık Daire Başkanlığı yapan Mehmet Çeliker'de yürürlükteki kanuna göre korsan pilot statüsünde yeralıyor. Hava filosunda, kanuna uygun sadece 6 pilotun görev yapıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber