Ziraat'ten BDDK'ya 'promosyon' davası

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDDK'nın kamu kuruluşlarına promosyon verdiği iddiasıyla 210 bin YTL ceza kestiği Ziraat Bankası, "Bunlar reklam gideri'" diye karşı dava açtı

Kamu kurumlarının personeline yaptığı maaş ödemeleri bankaların iştahını kabartırken, bankacılık sektöründe promosyon krizi yaşanıyor. BDDK, "promosyon cezası" kestiği Ziraat Bankası ile mahkemelik oldu.

Kamu kurumlarının maaşlarına karşılık, trilyonluk promosyon anlaşmaları yapan bankalara herhangi bir ceza kesmeyip uyarmakla yetinen BDDK'nın, özel banka promosyonları nedeniyle geçen yıl 2 milyar YTL'lik mevduatını kaptıran Ziraat Bankasına kestiği promosyon cezası tartışma konusu oldu. Ziraat Bankası BDDK'ya dava açarken, karar düzeltme talebiyle kuruma da başvurdu.

Ziraat Bankasını BDDK'yla davalık eden süreç, BDDK'nın Ziraat Bankasının bazı kurumların
mevduatlarını kaçırmamak için "müşterilerine faiz dışında birtakım menfaatler sağladığı" gerekçesiyle 210 bin YTL ceza kesti. Ceza da BDDK tarafından tahsil edildi. Ziraat Bankası ise BOTAŞ, Devlet Malzeme Ofisi, SSK, Ulaştırma Bakanlığı gibi kurumlara yapılan sponsorluk ve reklam harcamalarını "promosyon" olarak değerlendiren BDDK'nın bu kararına itiraz etti. Ziraat, BDDK kararlarına karşı itiraz mercii olan Danıştay'a dava açtı. Ziraat'in davayı kazanması durumunda bankadan alınan 210 bin YTL'lik ceza geri ödenecek.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber