Başbakanlık'ta kiralık oto tartışması

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık tarafından firmalardan kiralanan otomobiller tartışma yarattı. CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, geçen yıldan bu yana Başbakanlık'ın hangi firmadan kaç araç kiraladığını, bu firmaların Albayraklar'la yakınlığının bulunup bulunmadığını ve araçların kaç liraya kiralandığını Başbakan Erdoğan'a sordu. Başbakanlık, soru önergesini Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a havale etti. Unakıtan da genel ifadelerle yanıtlayarak ayrıntılara girmedi.

Başbakanlık yetkilileri, AKŞAM'a yaptıkları açıklamada, 1 yıl içinde 90 araç kiraladıklarını belirterek, 'Eski araçlarımızı elden çıkarıp kiralama yöntemine başvurduk. Tasarruf açısından bu daha makul' dedi. Yetkililer, 'Günlük kira masrafı ne kadar?' sorusuna yanıt vermekten kaçındı.

Hizmet amaçlı kiralanan araçlar, Başbakanlık havuzunda bekletiliyor. Başbakanlık Özel Kalemi, Müsteşar Yardımcıları, Personel Prensipler ve Kanunlar Genel Müdürlüğü, Daire Başkanları, Devlet Arşivleri Genel Müdürü gibi makamlar tarafından kullanılıyor.

Karademir, araçların her birinin günlük 100 YTL'ye kiralandığı, benzin ve şoför masrafının da devlete ödettirildiği iddialarını sordu. Bakan Unakıtan da özetle, 'Bilindiği üzere, kurumların bazı şartlar dahilinde binek ve station-wagon cinsi taşıtları hizmet alımı suretiyle edinmelerine bütçe kanunlarıyla imkan sağlanmıştır' dedi. Karademir de, şunları söyledi: 'İhale yönteminizi bilmek hakkımız. Çekindiğiniz bir şey mi var ki yanıtlamıyorsunuz?'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber