Memur sendikaları: Disiplin affı acilen çıkartılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları, hükümetin memurlara disiplin affı çıkartılacağı yönündeki sözünü tutması ve affın acilen çıkartılması gerektiğini kaydetti.
Memur sendikalarının üst örgütü Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen ve BASK konfederasyonu temsilcilerinin ortaklaşa yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ile 30 Eylül 2004 tarihindeki toplu görüşmelerde mutabakata varılan memur disiplin affının hala çıkartılamadığı kaydedildi. Açıklamada, konunun TBMM'de iki kez gündeme gelmesine karşın yasalaştırılmadığı belirtilerek, hükümetin TBMM'de yeterli çoğunlu olmasına karşın affı hala çıkartılamasına tepki gösterildi. Koalisyon hükümetleri döneminde bile memur disiplin aflarının geciktirilmeden çıkartıldığı vurgulanan açıklamada, "Bütün bu süreçler değerlendirildiğinde yasa tasarısının 2 yıldan fazla geciktirildiği mutabakat metni ile verilen sözün yerine gedilmediği görülmektedir" denilerek, disiplin affının acilen çıkartılması istendi.
Açıklamada, memur sendikaları olarak konunun ısrarlı takipçisi olunacağı vurgulanarak, yarın Ankara'da bir basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber