Danıştay'ın yeni başkanı basının karşısında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın yeni Başkanı Sumru Çörtoğlu, Danıştay Genel Kurulu'nca başkan seçilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, görevini, sorumluluğunun bilincinde, ilkeli ve yansız olarak yapacağını, laik ve demokratik Cumhuriyet'in yüceltilmesi ve Atatürk İnkılapları'na sahip çıkılmasıyla ulusal bütünlüğün korunması konularında ödün vermemeyi temel ilke edineceğinin bildirdi.

Ender Çetinkaya'nın yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından boşalan Danıştay Başkanlığı'na, 68. tur 272. oylama sonucunda Danıştay 4. Daire Başkanı Sumru Çörtoğlu seçildi. Bu turda Çörtoğlu 48 oy alırken en yakın rakibi Tansel Çölaşan ise 28 oy aldı. Seçimlerin ardından yeni makamında basına görüntü veren Çörtoğlu, daha sonra yazılı bir açıklama yaptı. Çörtoğlu, açıklamasında Yüce Kurulun şahsına tevcih ettiği, bu görevin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, Danıştay Başkanlığı görevini sorumluluğunun bilincinde, ilkeli ve yansız olarak yapacağını, laik ve demokratik Cumhuriyet'in yüceltilmesi ve Atatürk İnkılapları'na sahip çıkılmasıyla ulusal bütünlüğün korunması konularında ödün vermemeyi temel ilke edineceğinin bildirdi.

Çörtoğlu daha sonra Danıştay çalışanlarının tebriklerini kabul etti. Çörtoğlu, Firuzan Ekincioğluları'nın ardından Danıştay'ın 2. kadın başkanı oldu. Danıştay Başkanlığına 4 yıllığına seçilen Çörtoğlu, yaş haddi nedeniyle bu görevini 2008 yılına kadar sürdürecek.

Sumru Çörtoğlu 1943 yılında Tokat'ta doğdu. Ankara Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra 1966 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çörtoğlu, aynı yıl Danıştay Yardımcılığı unvanıyla göreve başladı. Çörtoğlu, 14 Mayıs 1981'de Tetkik Hakimi oldu. Kıdemli Tetkik Hakimliği de yapan Çörtoğlu, 10 Eylül 1992'de Danıştay üyeliğine, 12 Şubat 2001'de 4. Daire Başkanlığı'na seçildi. Çörtoğlu, evli ve 2 çocuk annesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber