Hükümet Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KDV indirimine gidilecek ürünlerin arasına kitabı da aldı.

Haber Giriş : 15 Ocak 2004 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KDV indirimine gidilecek ürünlerin arasına kitabı da aldı.

Başbakan Erdoğan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın açıkladığı ve halen formülleri üzerinde çalışılan KDV'de indirime gidilecek ürünlerin arasına kitabın da alınmasını istedi. Kitaptaki KDV oranının yüksek olduğuna, bunun da okuma oranını düşürdüğüne dikkat çeken Erdoğan'ın, bürokratlara bütçe dengelerini gözeterek indirime gidilmesi talimatını verdiği öğrenildi.
Başbakan Erdoğan'ın talimat üzerine KDV'deki indirim paketine kitabın da alındığı ve bütçe dengelerini sarsmayacak bir formülün geliştirilmesi halinde KDV'nin yüzde 1'lere kadar çekilebileceği kaydedildi. Kitapta KDV oranı halen yüzde 8 olarak uygulanıyor. Bu oran yüksek olduğu gerekçesiyle yayıncı ve kitapevlerinin eleştirilerine neden oluyor.
Maliye Bakanı Unakıtan, ilaç başta olmak üzere bazı ürünlerde KDV oranlarında indirime gitmek üzere formüller üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Hükümet daha önce de cenaze hizmetleri, kan ve kan ürünlerinde KDV oranını yüzde 18'den yüzde 1'e yine bu oran mamalar ile serum ve aşılarda ise yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştü.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber