Ağrı'da kimyasal deterjan semineri

Ağrı’da, bir firma tarafından kimyasal deterjanların çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar ve korunma yolları konulu seminerm düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı'da kimyasal deterjan semineri

Ağrı'da, bir firma tarafından kimyasal deterjanların çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar ve korunma yolları konulu seminerm düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen seminere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi Erim, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Ersağ firması Ağrı Temsilcisi Ömer Tahtalı, kadınların sık kullandığı çamaşır suyunun da kanser riskini önemli ölçüde arttırabileceğini söyledi. Çamaşır suyu içeren ürünlerin, amonyaklı veya asidik temizlik maddeleriyle karıştırılması zehirli gazların açığa çıkmasını sağladığını belirten Tahtalı,,"Ortamdaki oksijeni durduruyor ve insanları nefes alamaz hale getiriyor. Bu tür zararlı maddelerin aşırı teneffüs edilmesi halinde solunum yolları ve akciğerde tahribata yol açıyor. Kimyasal deterjan, çamaşır suları, kireç çözücüler sıvı sabunlar ve benzeri ürünlerin kullanımı sırasında havadaki oksijeni durdurarak solunum yollarına verdiği zararlar içerisinde ne olduğunu araştırmadan alınan temizlik ve kozmetik ürünlerinin dış etkenlerden oluşarak, cilt kanseri, göğüs kanseri, rahim ağzı kanseri, egzama, sedef hastalığı ve buna bağlı elli beş bin kanser çeşidi ile karşı karşıya kalacaktır. Kanserin kimyasal deterjanlarla bulaştığı gerçeğinden hareketle, tamamen organik kimyasal temizlik ürünlerine geçilmesi gerekmektedir" dedi.

Tahtalı'nın konuşması ardından kimyasal deterjanların çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar ve korunma yolları anlatıldı. Yaklaşık 2 saat süren seminerde sertifika verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber