3 Mayıs 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, Ankara'da saat 15.00'te, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 56. Toplantısı'nın açılışına katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te yapılacak.
- CHP Milletvekili Mustafa Gazalcı, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti Milletvekili Agah Kafkas, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı saat 11.00'de başlayacak.
- TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı 14.00'te başlayacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Adıyaman İl Kongresi'ne, saat 12.30'da Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikaların açılış törenine katılacak. Daha sonra Şanlıurfa'ya hareket ederek, saat 14.30'da Şanlıurfa Adliye Sarayı'nın açılışına katılacak olan Erdoğan, saat 15.45'te Şanlıurfa İl Kongresi'ne, saat 17.00'de toplu konutların bitimi sebebiyle düzenlenecek törene katılacak. Başbakan Erdoğan, saat 20.30'da ise Ankara'dan Yunanistan'a hareket edecek.

Bakanların programı
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Kurulu'na katılacaklar.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 10.00'da Mesleki Eğitim Protokolü'nün imza törenine katılacak. Başesgioğlu, saat 11.00'de Federal Almanya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyetini kabul edecek.
- KKTC Çalışma Bakanlığı, Yol-İş Sendikası ve İNTES arasında mesleki eğitim protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın katılacağı törenle imzalanacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Avusturya Dönem Başkanlığı tarafından düzenlenecek "AB ve Komşuları Arasındaki İlişkilerde İç Güvenliğin Rolü" konulu bakanlar toplantısına katılmak üzere Viyana'ya gidecek.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İspanya Sağlık Bakanı'nın davetlisi olarak bu ülkeye gidecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 11.00'de Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenecek sempozyuma, saat 19.00'da Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü Konser Salonu'nun açılışına katılacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Bosna-Sancak'tan gelen heyeti kabul edecek, saat 12.30'da Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ile görüşecek.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'te partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.
- CHP Tuzla İlçe Teşkilatı, Tuzla Belediyesi'nin evli çiftlere dağıttığı ve anayasaya aykırı olduğunu iddia ettikleri "Aile İlmihali" adlı kitabın dağıtımından dolayı Tuzla Belediyesi Başkanı Mehmet Demirci hakkında saat 11.00'de Tuzla Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak ve basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Ankara'da saat 10.00'da, Hırvatistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Josip Lucic ile görüşecek.
- ASO Başkanı Zafer Çağlayan, saat 11.30'da Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı ziyaret edecek.
- Türk Hava Kurumu Türkkuşu Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da saat 13.30'da, Türkkuşu'nun 71. kuruluş yıldönümü ile THY pilotları birinci dönem mezuniyet töreni düzenlecek.
- 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara'da saat 09.30'da, 'Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları' başlıklı raporu açıklayacak.
- Küçükçekmece Belediye Başkanlığı ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası arasında, Küçükçekmece Belediyesi'nde saat 14.00'te 'Sosyal Denge Sözleşmesi' imzalanacak.
- Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Sepetçiler Kasrı'nda saat 09.00'da, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nı konu alan kahvaltılı bir basın açıklaması düzenleyecek.
- İstanbul Üniversitesi Yemekhanesi'nin özelleştirilmesi ile ilgili olarak, üniversitenin Spor Daire Başkanlığı önünde saat 10.30'da bir gösteri düzenlenecek.
- Amerika'da faaliyet gösteren Tunca Grup tarafından kurulan "Bestair Best Havayolları", Crowne Plaza İstanbul Otel'de saat 10.30 kahvaltılı bir tanıtım toplantısı yapacak.
- İstanbul'da Çevre Konseyi tarafından, Ebusuud Caddesi No 3 Eminönü adresinde saat 10.30'da, "Deprem Değerlendirme Paneli" düzenlenecek.
- Kız çocuklarının okula gönderilmesi ile ilgili kampanyaya katkıda bulunmak amacıyla, Kültür Üniversitesi tarafından bir müzayede düzenlenecek. The Marmara Oteli Balo Salonu'nda saat 18.30'da gerçekleştirilecek etkinliğe Orhan Gencebay, İlhan Şeşen, Oktay Kaynarca ve Hülya Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu çok sayıda konuğun katılması bekleniyor.
- Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde saat 14.00'te "Huzur Toplantısı" yapılacak.
- Çınar Lions Kulübü tarafından, önlenebilir körlük için başlatılan kampanyaya desteklerinden ötürü Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e, Polat Rönesans Oteli'nde saat 15.00'te "Melvin Jones Ödülü" verilecek.
- AK Karti Kadın Kolları tarafından organize edilen ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf, Azerbaycan Millevekili Melehat Hasanova ve Gürcistan Milletvekili Guguli Maghradze'nin katılacağı 'Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Dostluk Girişimi' konulu toplantı saat 18.30'da Trabzon Maçka Sümela Otel'de yapılacak.
- Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişlerinin 778. yıldönümü etkinlikleri, saat 14.30'da Mevlana Müzesi bahçesinde temsili Mevlana'nın karşılama programıyla başlayacak.
- Tekstil Mühendisleri Odası Genel Başkan Yrd. Doç. Dr. Güngör Durur, Denizli'de saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saat 11.00'de çelenk koyacak.
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen, "4. Ulusal Girişimcilik Kongresi"ne katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Uluslararası YAPI 2006 İstanbul Fuarı
- Yapı Endüstri Merkezi'nin düzenlediği "Uluslararası YAPI 2006 İstanbul Fuarı", saat 11.00'de TÜYAP'ta açılacak.

Otokar'ın toplantısı
- Otokar'ın 2006 yılı hedefleri ve projelerinin anlatılacağı toplantı, saat 10.00'da Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak.

"AB Sürecinde KOBİ'lerin Değişimi ve Sorunları" konulu seminer
- Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin "AB Sürecinde KOBİ'lerin Değişimi ve Sorunları" konulu semineri, saat 14.00'te Kadir Has Üniversitesi-Cibali Kampüsü Cibali Salonu'nda yapılacak.

Oracle Perakende Çözümleri Günü
- GAP Nordstrom, JCPenney, TESCO, Makro, Armani, Gucci, Benetton, Toys R Us, Best Buy, Dixons, İkea, Lancome gibi birçok perakende mağazacılık kuruluşunun karlılıklarını önemli ölçüde arttıran metod ve yöntemlerin, proje örnekleri ile birlikte, konu uzmanları tarafından sunularak tartışılacağı 'Oracle Perakende Çözümleri Günü' saat 09.30'da Çırağan Sarayı Yıldız Salonu'nda yapılacak.

Avrupa Kontrasepsiyon Derneği Kongresi
- Avrupa'nın en büyük aile planlaması organizasyonu olan Avrupa Kontrasepsiyon Derneği Kongresi'nin 9.'su, dünya çapında bin 700 kadın doğum uzmanının katılımıyla 3-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Kongreyle ilgili olarak, Avrupa Kontrasepsiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. David Cibula, 9. Avrupa Kontrasepsiyon Kongresi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özalp ve Kongre Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu'nun katılacağı basın toplantısı, saat 16.30'da Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi Dolmabahçe Salonu'nda yapılacak.

Metro Chas-Carry'nin toplantısı
- Metro Chas-Carry'nin 2005 bilanço rakamlarını açıklayacağı toplantı saat 10.00'da Radison SAS Otel'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta Cevad El Maliki başkanlığında milli birlik hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor.

İtalya seçimlerinin ardından
- Prodi, Berlusconi'nin istifasının ardından hükümet kurma çalışmalarına başlıyor.

Almanya Başbakanı Merkel'in ABD ziyareti
- Merkel'in ABD Başkanı George Bush ile görüşme yapması bekleniyor.

Almanya'da doktorlar eylem yapıyor
- Alman doktorlar çalışma saatlerinin yoğunluğu ve maaşlarında yapılan kesintiler nedeniyle 28 üniversite hastanesinde grev kararı aldı.

İngiltere'de seçimlere doğru
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, parlamentoda soruları yanıtlayacak.

Finlandiya-İsveç endüstri işbirliği
- Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ve İsveç Başbakanı Goeran Persson, endüstriyel işbirliği görüşmeleri için biraraya geliyor.

Tunus Başbakanı Ghannouchi'nin Fransa ziyareti
- Muhammed Ghannouchi, Fransa Başbakanı Dominiqe de Villepin ile biraraya gelecek.

Yunanistan'da Dışişleri Bakanları Zirvesi
- Güneydoğu Avrupa'daki 9 ülkenin Dışişleri Bakanları, Yunanistan'da biraraya geliyor.

Japonya Başbakanı Koizumi'nin İsviçre ziyareti
- Junichiro Koizumi, İsviçre'de resmi temaslarda bulunacak.

AB ve ABD'nin Adalet ve İçişleri Bakanları Viyana'da
- AB ve ABD'nin Adalet ve İçişleri Bakanları, Viyana'da biraraya geliyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Fortis Türkiye Kupası Final maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, İzmir Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Anıtkabir'de saat 10.30'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün Sarı-lacivertli kulübü ziyareti ve kuruluş yıldönümü münasebeti ile düzenlenen törene katılacak.
- 21. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na, yapılacak müsabakalarla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber