Bin kişilik cami yardım bekliyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde yaşanan 5.9’luk depremde hasar gördüğü için yıkılarak yerine yenisinin inşa edildiği bin kişilik Eski Garaj Yeni Camii, hayırseverlerden yardım bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bin kişilik cami yardım bekliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde yaşanan 5.9'luk depremde hasar gördüğü için yıkılarak yerine yenisinin inşa edildiği bin kişilik Eski Garaj Yeni Camii, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Simav'a bağlı Fatih Mahallesinde hayırseverlerin katkılarıyla inşasına 1 yıl önce başlanan 3 katlı yeni caminin ilçenin en büyük ve en görkemli ibadethanelerinden birisi olacağı ifade edildi. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Eczacı İsmail Ozan, geçen bir yıllık süreçte kaba inşaatının tamamlandığını, ince işleri kalan caminin tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini bildirdi. Camilerin, tarih boyunca bir ibadet mekanı olmanın yanı sıra ilmin sağduyunun insani ve ahlaki değerlerin öğretildiği mekanlar olduğuna işaret eden Ozan, ''Camileri insanlar inşa eder, insanları ise camiler imar eder. İslam kültüründe camii şehrin merkezidir. Şehirlerin cami mimarisi etrafında şekillenmesi de İslam mimarisinin en karakteristik özelliklerinden birisi olarak kabul edilmektedir" şeklinde konuştu.

Caminin bir an önce tamamlanarak ibadete açılabilmesi için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Ozan, "İnşaat işlemlerimizi imkanlar elverdiği ölçüde sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak yerli halkın destek ve katkıları yetersiz kalıyor. Önümüzdeki yıl içerisinde ibadete açmayı planladığımız Simav'ın en büyük ve en görkemli camisinin tamamlanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var ve yardımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Esnaf Kudret Güre ise, caminin bir an önce ibadete açılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatarak "Bin kişilik camimizin bir an önce ibadete açılabilmesi için hayırseverlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber