625 işçi için Pazartesi özel toplantı yapılacak

Başbakan Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu görüşmesinde gündeme gelen 625 alüminyum işçisinin durumu ile ilgili Pazartesi adım atılacak. Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiği Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan konuyu Pazartesi günü Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüşeceklerini, birkaç seçenek üzerinde durulduğunu söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
625 işçi için Pazartesi özel toplantı yapılacak

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bugün Başbakan ile yaptığı kritik görüşmesine alüminyum işçilerinin sorunlarıyla başladığını açıkladı. Feyzioğlu yaklaşık 1 yıldır direnişte olan işçilerin sorunlarına çözüm için de Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiğini anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiği Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan'a işçilerin durumunu ve nasıl bir çözüm önerisi sunduklarını sorduk. Arslan Hürriyet'e yaptığı değerlendirmede Gebze ve Samsun alüminyum fabrikalarında yaklaşık 650 işçinin zor durumda olduğunu belirterek bu iki fabrikanın Türkiye'nin yüz akı fabrikaları olduğunu, ancak işletme sahibinin banka kredileri nedeniyle malzeme alamadıkları için üretiminin zora girdiğini anlattı. Fabrikanın bankalardan 59 milyon lira ipotekli kredi kullandığını belirten Arslan bu para ödenemediği için Sedat Aloğlu'nun her iki fabrikayı da kapatma kararı aldığını söyledi. Türkiye'nin en nitelikli işçilerinin işsiz kaldığını belirten Arslan yaklaşık 3 aydır işçilerin fabrikayı terk etmeme kararı aldıklarını belirterek "işçilerin maaş ve kıdem tazminatı alarak 19 milyon lira alacakları var. Fabrikadan ayrılmıyorlar. Eğer ayrılırlarsa içerideki makinelerin, değerli malzemelerin kaçırılmasından korkuyorlar." dedi.

İŞÇİ ALACAKLARI ÖNE ÇEKİLEBİLİR

Başkan Arslan sorunun çözümü için Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ve Başbakan Erdoğan'a birer rapor sunduklarını söyledi. Ancak bugün Başbakan'ın Feyzioğlu ile görüşmesinde kendisini yeniden aramasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan Başbakan'ın talimatı üzerine Pazartesi günü Bakan Faruk Çelik ile bir araya geleceklerini açıkladı. Arslan sorunun çözümü için birkaç seçenek üzerinde durduklarını, bir tanesinin de iflas ve kapatma durumunda; işçi alacaklarının bankanın önüne alınması olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber