Hakkari'deki olaylar sırasında ot yangını çıktı

Hakkari’de çıkan olaylar sırasında göstericilere atılan gaz bombasının isabet ettiği 600 bağ otun yandığı iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'deki olaylar sırasında ot yangını çıktı

9 Ocak 2012 yılında Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesinin 1. yıl dönümü nedeniyle olay çıkaran göstericiler, Hakkari Yeni Mahalle yolunu trafiğe kapatarak polisle çatıştı. Polis, gaz bombası kullanarak göstericileri dağıttı. Bu arada göstericilere karşı kullanıldığı iddia edilen gaz bombası kapsülünün isabet ettiği Şeyh Can Çivi isimli vatandaşa ait 600 bağda ot yangını çıktı. Otların yandığını gören mahalle sakinleri, kürek ve kar yığınlarının yardımı ile yangına müdahale ederek olay yerine itfaiye ekibi çağırdı. Uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alınırken, ot yığınları ise kullanılamaz hale geldi.

İşsiz olduğunu ve geçimini sağladığı üç süt ineğinin bulunduğunu belirten 77 yaşındaki Şeyh Can Çivi, hayvanları için yaz aylarında onca emek harcayarak topladığı ot yığınlarının olaylar sırasında yandığını belirtti. Çivi, "Benim 12 nüfusum bulunmaktadır. Geçimimi sağlamak için elimde sadece 3 süt ineğim var. Yaz aylarında topladığım 600 bağ ot yığınım gaz bombasının isabet etmesi sonucu yandı. Ben şimdi kış ortasında bu hayvanlara yiyecek nereden bulacağım? Perişan oldum" dedi.

Olayların çıktığını, daha sonra da ot yığınlarının yandığını görüp olay yerine koştuğunu anlatan bir vatandaş ise mahalle sakinlerinin iddialarına göre yangının ot bağlarının içine gaz bombası isabet etmesi sonucu başladığını söyledi.

Bazı mahalle sakinleri ise yolda bekleyen zırhlı araçların yanına giderek polislere mahalle içine gaz bombası atmamalarını, kapsüllerinin ot bağlarına zarar verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber