Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na sürpriz atama

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alınan Ramazan Akyürek, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atanıyor.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alınan Ramazan Akyürek, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atanıyor.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'i Yüz Tanıma Sistemi'nin projelendirilmesine ilişkin "İç kaynaklar varken, dışardan hizmeti satın almanın anlamı yok. Bu bize soruşturma gerekçesi olur" sözleriyle eleştirdiği ve Şemdinli Olaylarına ilişkin TBMM Komisyonu'na verdiği ifade nedeniyle görevden alınan İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un yerine, yine istihbarat kökenli Ramazan Akyürek'in atanması kararlaştırıldı.

Edinilen bilgilere göre, 1 aydır boş bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en kritik noktası bu hafta sonuna kadar doldurulacak. Emniyet Teşkilatının tüm dinleme ve teknik takibin yapıldığı noktası olan İstihbarat Daire Başkanlığı görevine, dün Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Ramazan Akyürek atanacak. Bu dairede şube müdürlüğüne kadar çalışan Akyürek, yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle defalarca ödüllendirilen iyi bir istihbaratçı olarak tanınıyor.

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'ın kilit adamı eski İstihbarat Daire Başkanı Kazım Abanoz'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine gelmesiyle daireden ayrılan Akyürek, yıllar sonra aynı daireye başkan olarak dönüyor.

İstanbul'da ve Adana'da İstihbarat ve Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini de yürüten Akyürek'in, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Hakkari Emniyet Müdürü Cavit Çevik'in bulunduğu listeden seçildiği öğrenildi.

TAYAD'lılara linç olayını önlenmesi ve Rahip Santoro'nun katilinin hızla yakalanması gibi önemli olaylarda dikkatleri çeken ve Trabzon'da son olarak Trabzonspor futbolcuları Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in otomobillerinin kurşunlanması ve haraç istenmesine ilişkin operasyonu bizzat yürüten Akyürek, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı'ndan gelen özel ekibi koordine etmiş ve olayın aydınlatılmasında önemli bir faktör olmuştu. Trabzon Emniyet teşkilatıyla hafta içinde vedalaşma işlemlerini tamamlayacak olan Akyürek'in yine bu hafta sonuna kadar İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından daireye görevlendirileceği öğrenildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber