Bankacıya 9 liralık zimmet iddiasında12 yıl hapis istemi

Bankacı R.A.’nın, iki ayda 9 lira 25 kuruşu zimmetine geçirdiği iddiasıyla 12 yıl hapsi istendi. Genç kadın, “Zimmete geçirilmeye değecek bir para değil. Suçsuzum” dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bankacıya 9 liralık zimmet iddiasında12 yıl hapis istemi

ŞİŞLİ'deki bir alışveriş merkezinde bulunan bankada gişe görevlisi olarak çalışan R.A. (34), iddiaya göre geçen yıl mart ve nisan aylarında, gün sonu gişede oluşan kasa fazlası tutarını zimmetine geçirdi. R.A., zimmetine geçirdiği 9 lira 25 kuruşu kendi şahsi harcamalarında kullandı. Bankanın kontrollerinde ortaya çıkan zimmet iddiasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

'DEĞMEYECEK BİR PARA'

İfadesinde, çok küçük miktarlı kasa fazlalarını, ilerleyen günlerde kasa noksanlığı oluştuğu durumlarda kullanmak üzere yanına aldığını öne süren R.A., "Bunu zimmete geçirme ve mal edinme kastıyla yapmadım. 9 lira 25 kuruşu bankanın hesabına yatırdım. Söz konusu para, zimmete geçirilmeye değecek bir para değil. Suçsuzum" dedi.

BANKAYA GERİ YATIRDI

İstanbul Ağır Ceza Mahke-mesi'nde açılan davanın iddianamesinde R.A.'nın görevi nedeniyle kendisine devredilmiş olan 9 lira 25 kuruşu zimmetine geçirdiği ve zimmetine geçirdiği bu parayı kovuşturma başlamadan önce banka hesabına yatırmak suretiyle bankanın zararının karşılandığı öne sürüldü. Savcılık, önce 12 yıla kadar hapsini istediği R.A.'nın, 9 lira 25 kuruşu banka hesabına yatırdığı için cezasının yarı oranda indirilerek 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber