Tuvalette rüşvet pazarlığı

İzmir merkezli yolsuzluk operasyonunun iki yıl önce zamanın İzmir Valisi'ne giden bir ihbar mektubu ile başladığı iddia edildi.

Haber Giriş : 08 Ocak 2014 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tuvalette rüşvet pazarlığı

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen İzmir merkezli yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan şahısların işlemleri sürerken Sözcü gazetesinde operasyonla ilgili dikkat çeken iddialar yer aldı.

SORUŞTURMA 60 MİLYONLUK DOSYALARA

Bu arada operasyonla ilgili yeni ayrıntılarda ortaya çıktı. Yaklaşık iki yıl önce zamanın İzmir Valisi Cahit Kıraç'a ihbar mektubunun gittiği, onun da mektubu Cumhuriyet Savcılığı'na yönlendirdiği belirlendi. Operasyon kapsamında incelenen ihale dosyalarında 60 milyon TL'lik usulsüzlükler saptandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

GÖRSELLER DE DOSYADA

Oprasyona ilişkin polisin teknik ve fiziki takip sırasında çektiği yaklaşık 100 kadar rüşvet görüntüsü fezlekede yer aldı. Tutanaklara göre bir şirket yetkilisi M.T.U. ile bir TCDD yetkilisi bir alışveriş merkezinin özürlüler tuvaletinde rüşvet alışverişi yaptı. Bir diğer görüntüde ise İzmir Liman İşletme Müdür Yrd. B.B. kendi odasında ile bir firma yetkilisi olan K. İle görüşüyor.

İzmir operasyonun şifreleri Sözcü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber