Belediye yaptı, belediye mühürledi

Marmaris Belediyesi tarafından iskele yapılarak oluşturulan çay bahçesi alanı imara aykırı olduğu gerekçesiyle belediye görevlileri tarafından mühürlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2014 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye yaptı, belediye mühürledi

Marmaris Belediyesi tarafından yapımına başlanan Türkmenistan Parkı'ndaki i çay bahçesi alanı, yine Marmaris Belediyesi tarafından mühürlendi. Yapılan mühürleme işlemini değerlendiren Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "şikayet gelmiş bizde mühürledik" dedi.

Çay bahçesi alanına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından İmar Kanunu'nun 32. ve 42. Maddesine aykırı olduğu ve 60 metrekarelik alanın etkilendiği gerekçesiyle belediye görevlileri tarafından mühür vuruldu. AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, belediyenin bu alan için Milli Emlak ve Mal Müdürlüğü'nden 6 metrekarelik alanı kullanma izni aldığını ancak yaptıkları araştırmalara göre 100 metrekarelik alanı kullandıklarını söyledi.Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise 6 metrekarelik alan için alınan iznin büfenin izni olduğunu belirterek, "Kapalı alan için alınan izindir. Burayı biz kapatmak için yapmadık" dedi.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, kendilerine vatandaşlardan şikayetler geldiğini hükümeti temsil eden siyasi bir partinin temsilcisi olarak da gelen şikayetleri yetkililere ilettiklerini söyledi. Engin, "Bu konuyla ilgili vatandaştan da bize, o bölge de bir yapılaşmanın olduğu ile ilgili bilgi geldi. Biz de hükümeti temsil eden siyasi bir partinin temsilcisi olarak bu konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptık. Yapmış olduğumuz araştırmalarda da bu alanda sadece Milli Emlak ve Mal Müdürlüğü'nden 6 metrekare bir alanın talep edildiği bilgisini aldık. Ama yapılan çalışmalarda 100 metrekare gibi bir alan içerisinde projelendirme yapıldığını gördük. Bu konuda da gerekli mercilere alınan izinle birlikte yapılan bu çalışmanın mahiyetini sorduk. Kendileri bize sadece bahsettiğimiz gibi 6 metrekare alan içerisinde çalışma yapıldığına müsaade edildiğini, ama diğer çalışmayla ilgili bilgilerinin olduğunu söylediler" dedi."PROSEDÜRE "UYGUN DEĞİLSE MÜHÜRLENİR"

Engin mühürleme işlemiyle ilgili bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, "Mühürlemeyle ilgili her hangi bir bilgim yok, ama böyle bir duyum varsa eğer, demek ki yetkililer yapılan çalışmanın gerekli prosedürlere uymadığını tespit etmişler ki, böyle bir girişimde bulunmuşlar" dedi.

"VATANDAŞIMIZIN TALEBİ VARDI"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Marmaris yaşayanının uzun yıllardan beri böyle bir alanı istediğini ve bunun için çalışma yaptıklarını ifade etti. Acar, "Marmaris halkının eskiden olduğu gibi Türkmenistan Parkı'nda vatandaşımızın ucuz çay, kahve içebileceği bir çay bahçesi talebi vardı. Belediyeye yeşil alan ve park olarak kullanılması için verilen hazine arazisinin dolgu alanı olduğu yerde çay bahçesi için Mal Müdürlüğü'nden yıllardır müsaade alamadık. En son bir yıl önce yaptığımız müracaatta Kaymakam Bey'in de desteğiyle 6 metrekarelik çay büfesinin iznini aldık. Bununla ilgili protokolü de imzaladık. Türkmenistan Parkı'nın genel yerleşim düzenine ve oranın planına bakıldığı zaman, en uygun yer nerede olur diye bunun araştırmasını çık daha önceden yapmıştık. Sunmuş olduğumuz projede bu şekilde kabul edildi. Daha önceki yıllarda düzenlemesi yapılmış olan Türkmenistan Parkı'nda vatandaşın oturabileceği 10-15 küçük masa koyup çay içerken dinlenebileceği bir ortam hazırlamak istedik. Tamamı yürüyüş yolu ve yeşil alan olan bu parkta yer sıkıntısı vardı. Türkmenistan Parkı'nın tam bitim noktasında belirlemiş olduğumuz büfeyi koymuş olduğumuz yerin önünde küçük bir alanımız vardı burada da 60-70 metrekarelik bir kısmın kapatılarak vatandaşlarımızın oturabileceği bir alan oluşturmak istedik. Denize 60-70 metrekarelik demir kazık üzerine yapılan bir iskele görüntülü bir uygulama vardı. Orayı hem büyütmek hem de halkın kullanımına biraz daha yaygınlaştırma adına bu çalışmayı yaptık. Bu uygulamanın bitim aşamasında gerek Mal Müdürlüğü'nden gerekse Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen denetleyici arkadaşlar yala görevlerini haklı olarak yerine getirip konuyu tutanağa bağladılar. Kendi yerimizi kendimiz mühürlemek zorunda kaldık" dedi.

"6 METREKARELİK İZİN BÜFE İÇİN ALINDI"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar 6 metrekarelik alan için alınan iznin büfenin izni olduğunu belirterek, "6 metrekarelik alan için aldığımız izin büfenin iznidir. Kapalı alan için alınan izindir. Burayı biz kapatmak için yapmadık. Yüzlerce insanın çay içebileceği açık bir alandır. Burası hiçbir şahsın veya şirketin kendi ticari menfaati adına yapılan bir çalışma yoktur ortada. Tamamen kamu ve halk menfaatiz söz konusudur" dedi.

"AHŞAP İSKELE YÖNETMELİĞİ PROJESİ HAZIRLADIK"

Konuyu ilgili Ahşap İskele Yönetmeliği'ne göre değerlendirebileceklerini söyleyen Acar, "Ama bir ahşap iskele olmadığı için bunun bir seyir terası, oradaki dolgu alanının birazcık denize çıkartma amaçlı yaptığımız bir çalışmaydı. Ahşap İskele Yönetmeliği'ne göre projesi hazırlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bu hemen gönderiliyor. Dolayısıyla bu prosedür kapsamında bugün mühürlenmiş olan ve son aşamasına gelinen terasımızı halkın hizmetine açacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber