Yüksekova'da hava kirliliği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kullanılan kalitesiz kömürlerin hava kirliliğine yol açtığı belirtildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova'da hava kirliliği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kullanılan kalitesiz kömürlerin hava kirliliğine yol açtığı belirtildi.

Şehir merkezindeki binalarla evlerin bacalarından yükselen duman hava kirliliğine neden oluyor. Hava kirliliğiyle ilgili halen bir önlemin alınmamasının özellikle astım ve diyaliz hastalarını çok etkilediğini ifade eden vatandaşlar, ilgili kurumları göreve çağırdı.

Kalitesiz kömürlerin oluşturduğu kirliliğin kendilerini zor durumda bıraktığını belirten Cahit Aybar isimli vatandaş, "Özellikle bu sene çok büyük bir kirlilik var. Bunun sebebi araştırılmalı. Yetkili kurumların gerekli denetimi yaptığını düşünümüyorum. Olsaydı bu kadar kirlilik oluşmazdı" dedi.

Batıdaki bir ilde üniversite okuduğunu belirten Sezgin Alaca isimli öğrenci ise Yüksekova'daki hava kirliliğinin eğitim gördüğü ile nazaran çok fazla olduğunu belirterek, "Bunun nedeni kalitesiz ve kaçak kömür olduğunu düşünüyorum. Yüksekova'da gördüğüm hava kirliliği hiçbir şehirde yok. Yetkililerin bu kalitesiz ve kaçak kömürlerin biran önce önüne geçmesi lazım. İlçeye giren kömürler ilçe girişinde denetlendikten sonra ilçeye alınmalı" dedi.

Yüksekova'daki hava kirliliğinde Yüksekovalıların da suçu olduğunu savunan Darcan Diri isimli öğrenci ise, "İlçe sakinleri daha kaliteli bir kömür alarak çocuklarımızın ve gençlerimizin, özellikle öğrencilerimizin astım hastası olma risklerini düşürebilirler. Şu an çok kötü bir hava kirliliği var. Bunu şehre uzaktan baktığınızdan da görebilirsiniz. Yüksekova üzerinde kara bir bulut olduğu çok net bir şekilde fark edilebiliyor" diye konuştu.

Yüksekova Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ise, bina sahiplerini uyardıklarını ve takiplerinin sürdüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber