Korucular seçimi boykota hazırlanıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan köy korucuları Diyarbakır’da bir araya gelerek Şırnak’ta şehit edilen köy korucusu için basın açıklaması düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Korucular seçimi boykota hazırlanıyor

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, sorunlarının çözülmediği takdirde seçimi boykot edeceklerini açıkladı.

Diyarbakır, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Mardin, Tunceli ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan köy korucuları Diyarbakır'da bir araya geldi. Şehitlik anıtı önünde toplanan koruculara, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği de destek verdi. Şırnak'ta geçtiğimiz günlerde bir köy korucusunun şehit edilmesinin ardından toplanma kararı alan korucular sorunlarının çözülmesini istedi.

"ANALAR AĞLAMASIN DİYE ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VERDİK"

Korucular adına açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Çözüm sürecinin başladığı 2011 yerinden bu yana yaklaşık 8 tane köy korucumuz çeşitli zamanlarda ve çeşitli yerlerde adli olaymış ve faili meçhulmüş gibi vurularak şehit edilmiştir. Biz bu korucularımızın her ne kadar aydınlığa kavuşamasa da terör örgütü tarafından bireysel olarak takip edilerek şehit edildiğini biliyoruz. Terör örgütü çözüm süreci ile beraber şehirler de ilçelerde ellerinde silahlarla rahat dolaşabilmekte korucularımızın evlerine kadar girebilmektedir. Bizler devletimizden bir an önce bu olayların aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Korucularımız bugüne kadar kardeş kanı akmasın ve anaların ağlamaması için şartsız bir şekilde çözüm sürecine destek vermişlerdir" dedi.

Korucular adına açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların haklarının hukukunun verilmediği takdirde en kötü ihtimal seçimleri boykot edeceklerini ve seçimlere gitmeyeceklerini söyledi. Sözen, "Çünkü korucularımız artık halkın malını canını koruma yerine kendi can ve mallarının derdine düşmüştür" diye konuştu.

Açıklamanın ardından şehitlik anıtında toplanan korucular, tüm şehitlerin için dua okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber