'Babam vali' diyen avukata para cezası

Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Valisi Çalışıcı'nın avukat olan oğlu, iş alırken babasını referans gösterdiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'nın iki yıllık avukat olan oğlu Afşin Çalışıcı, "iş alırken babasını referans gösterdiği" ve "yanıltıcı referansta bulunduğu" gerekçesiyle, Eskişehir Barosu Disiplin Kurulu tarafından 450 YTL para cezasına çarptırıldı.

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra 2004'te Eskişehir Barosu'na kaydını yaptırarak avukatlığa başlayan Çalışıcı'nın, altı ay içinde kentteki tanınmış kişi ve kuruluşların avukatlığını üstlendiği iddia edildi.

Vekâletler incelendi

Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu, Çalışıcı hakkındaki iddiaları ihbar kabul ederek Ekim 2004'te resen soruşturma açılmasına ve konuyla ilgili bir komisyon oluşturulmasına karar verdi.

Komisyon, Çalışıcı'nın Eskişehir'in doğalgaz dağıtımını üstlenen Esgaz, Eskişehirspor, Eskişehir Pancar - Koop, Eti Maden İşletmeleri Kırka Boraks İşletmeleri Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Görevlileri Yardımlaşma Sandığı, Hatipoğlu Plastik, Hatipoğlu Cam A.Ş. ile Eskişehir'de çok tanınmış şirket ve kişilerin vekâletnamelerini aldığını saptadı. Çalışıcı'nın zıt tarafların da aynı anda vekilliğini yaptığını bildiren komisyon, oybirliği ile Çalışıcı'nın Baro Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

Karar oybirliğiyle alındı

Disiplin Kurulu'nun, 9 Mart 2006 tarihli raporunda, Çalışıcı'nın vekâletname almak için başvurduğu Oyakbank A.Ş.'ye babasını birinci sırada referans gösterdiği ve isminin karşısına "Eskişehir Valisi" diye unvanını yazdığı, ayrıca herhangi bir vekâletnamesi olmadığı halde Finansbank ve Vakıfbank Eskişehir bölgesi avukatlığını yaptığını beyan ettiği, bunların Avukatlık Kanunu'ndaki "iş temin etmek için reklam sayılabilecek girişim ve eylemler" niteliğinde olduğu ve cezalandırılmasına oybirliği ile karar verildiği belirtildi.

Vali Çalışıcı, oğlunun valilik ve ona bağlı hiçbir kurum ve kuruluşla iş ilişkisi olmadığını savunmuştu.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber