Memur emeklisi 3 aylık maaşı tercih ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışırken ücretlerini aylık olarak alan memurlar, emekliliklerinde 3 aylık maaşı tercih ediyor.

Emekli Sandığı Genel Müdürü Mehmet Ali Özyer'den alınan bilgiye göre, Emekli Sandığı'nın Haziran 2003'de uygulamaya koyduğu isteğe bağlı aylık maaş uygulaması, emekliye fazla cazip gelmedi. Emekli maaşlarının isteyenlere 3'er aylık, isteyenlere aylık ödenmesini öngören yeni sistemin 3 yıllık uygulama sürecinde, her 5 emekliden sadece 1'i aylık maaş talebinde bulundu.

Bu şekilde Nisan ayı başı itibariyle Emekli Sandığı'ndan emekli maaşlarını aylık olarak alanların sayısı 341 bin 988, 3 aylık olarak alanların sayısı da 1 milyon 317 bin 672 olarak belirlendi.

YÜKSEK ÜCRETLİLER 3 AYLIĞI TERCİH EDİYOR

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, maaş tercihleri konusunda çeşitli anket çalışmaları gerçekleştirdi.
Bu çalışmalarda, milletvekilleri, müsteşarlar, genel müdürler, valiler, askerler, hakim ve savcılar başta olmak üzere emekli maaşları yüksek olan hak sahiplerinin aylık yerine 3'er aylık emekli maaşını tercih ettiği ortaya çıktı. Düşük tutarda emekli maaşı olanların ise emekli maaşlarını aylık olarak istediği tespit edildi. Bu arada Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde olduğu gibi memur emeklilerine de tümüyle aylık maaş ödenmesi konusunda Maliye Bakanlığı'na çeşitli defalar başvuruda bulundu.

Ancak, Maliye Bakanlığı'nın farklı nedenler göstererek, şu ana kadar bu talebe olumlu yanıt vermediği öğrenildi.

EVDE MAAŞ ALANLAR

Öte yandan Emekli Sandığı'nın Posta İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 1 Nisan 2000 tarihinde hayata geçirdiği 60 yaş ve üzerindeki emeklilere evde maaş ödenmesi uygulamasından da, günümüzde 3 bin 643 emekli yararlanıyor. Yine 7 bin 60 emekli, dul ve yetim, iki kurum arasındaki işbirliği çerçevesinde 1 Ocak 2002'de devreye giren Posta İşleme Merkezleri kanalıyla maaşını alıyor.

Maaş ödenen banka sayısını arttırma çabalarını da sürdüren Emekli Sandığı, emekli, dul ve yetim maaşlarını halen Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Oyakbank, Şekerbank, Garanti Bankası, Denizbank, İş Bankası ve Akbank kanalıyla ödüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber