EGM'de çok sayıda görev yeri değişikliği

Emniyet Genel Müdürlüğünde 6 şube müdürü, Ankara Emniyet Müdürlüğünde ise 6 müdür yardımcısı görevden alındı

Haber Giriş : 15 Ocak 2014 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM'de çok sayıda görev yeri değişikliği

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan çok sayıda personelin görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Polis ve sivil memurlar, nerede görevlendirildiklerini öğrenmek isteyince bilgisayarlar aşırı yüklenme nedeniyle kilitlendi.

Gelen ilk bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda görevli 6 şube müdürü görevden alındı.

"BÜYÜK rüşvet" operasyonun ardından Emniyet'te başlayan görevden almalar ve yer değiştirmeler İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın gelişiyle de tüm hızıyla devam ediyor. 17 Aralık operasyonun hemen ardından Ankara'da Emniyet Müdür Yardımcısı görevine getirilen 3 müdür yeniden görevden alındı. Başta KOM daire olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir gecede 500 kişinin yeri değiştirildi.

KOM DAİREDEN ŞUBE MÜDÜRLERİ GİTTİ

EGM'de dün geceyarısı kararıyla KOM Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürleri Mikail Uçak, Serkan Gürkan, Nadir Koçak, Tarkan Şahin, Adem Şahin ve İsmail Çakır görevden alındı. Başta KOM olmak üzere Asayiş, Personel, Güvenlik Daireler olmak üzere 500'e yakın şube müdürü, amir, memurun görev yeri değiştirildi.

ANKARA EMNİYETİNDE MÜDÜR YARDIMCILARI GİTTİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ise 6 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alındı. Görevden alınan 3 Emniyet Müdür Yardımcısı 17 Aralık Operasyonun hemen ardından göreve getirilmişti. Ankara Emniyet Müdür Yardımcıları Arif Canlı, Hasan Karaca, İbrahim Çapan, İbrahim Pala, Savaş Demirel ve İsmail Özyardımcı görevden alınarak Elmadağ'daki polis okuluna gönderildi.

Amasya emniyetinde görev değişikliği

AMASYA İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Aziz Batmaz, görevden alındı.

17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından emniyet müdürlüklerinde yaygınlaşan görevden almalar, Amasya'ya da sıçradı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Aziz Batmaz, görevinden alınarak Toplum Destekli Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Batmaz'ın yerine ise Trafik Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Meriç Demirel atandı.

Savcıların korumaları değişti

Van'da El Kaide'ye yönelik operasyonun ardından 8 TMK Savcısı'nın korumalarının değiştiği bildirildi.

TRABZON Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürleri başta olmak üzere birçok müdürün görev yeri değiştirildi.

Son kararname ile Ertan Yavaş'ın merkeze alındığı, yerine Polis Başmüfettişi Murat Köksal'ın atandığı Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde birçok şube müdürünün yeri değiştirildi.

Yaklaşık 20 gün önce göreve getirilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Bulut Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü olurken, yerine Arsin İlçe Emniyet Müdürü Ozan Altuğ atandı. Asayiş Şube Müdürü Himmet Aydoğdu Of İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi, Of İlçe Emniyet Müdürü Taner Ulutaş ise Asayiş Şube Müdürü olarak görevlendirildi.

Yine 20 gün önce göreve gelen Terörle Mücadele Şube Müdürü İbrahim Özer Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürü olarak atanırken yerine Havalimanı Şube Müdür Yardımcısı Orkun Yücelli getirildi. Eğitim Şube Müdürü Mustafa Başer Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü oldu, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Gürbüz ise Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Özel Güvenlik Şube Müdürü Fatih Keçeli Yomra İlçe Emniyet Müdür yardımcılığına atandı, yerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ali Şengül görevlendirildi. Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Şemsettin Koç Personel Şube Müdürü oldu, Personel Şube Müdürü Erdem Sarı ise Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber