Erdoğan: Dünyaya örgütü deşifre edin

Başbakan Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı için Türkiye’de bulunan büyükelçilere “Dünyaya, 17 Aralık Operasyonu’nun yolsuzluk operasyonu görünümünde bir darbe girişimi ve algı operasyonu olduğunu anlatın” talimatı verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Dünyaya örgütü deşifre edin

Ümit ÇETİN

Başbakan Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı için Türkiye'de bulunan büyükelçilere "Dünyaya, 17 Aralık Operasyonu'nun yolsuzluk operasyonu görünümünde bir darbe girişimi ve algı operasyonu olduğunu anlatın" talimatı verdi. Erdoğan, "Bu örgütün gerçek yüzünün yurtdışında anlatılması, deşifre edilmesi gerekiyor. Tehlikenin boyutları artık aşikar olan bu örgütün muhataplarınız nezdinde daha iyi bilinmesi önemli" dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

DAHA DA ÇIKACAK

Son dönemde ülke içinde yaşanan hadiselerin iyi analiz edilmesi ve dünyaya doğru şekilde aktarılması hayati derecede önem arz ediyor. Türkiye'de 17 Aralık'ta başlayan süreç, yolsuzluk kılıfına gizlenmiş bir darbe girişimidir. Ambalajda yolsuzluk iftirası varken paketin içinde demokrasiye, milli iradeye, siyasete özellikle çözüm süreci ve dış politikaya yönelik aleni sabotaj olduğu net bir şekilde ortaya çıktı. Bitmedi, daha da çıkacak.

BU BİR İHANET

Asıl önemli olan darbe girişimi ile paralel yürütülen algı operasyonudur. Algı operasyonu Türkiye içinde tutmamıştır, geri tepmiştir. Halkın büyük çoğunluğu bunun bir hukuki operasyon değil bir darbe girişimi olduğunu teyit etmektedir. Hem darbe girişimi, hem de algı operasyonunu yapanlar, yurtdışında kendi ülkelerini karalamak için büyük gayret içinde. Hiç kuşkusuz bu tavır bir ihanettir. 17 Aralık'tan beri gerek o malum örgüt, gerekse onun siyasetteki medya ve sermayedeki müttefikleri şunu yapıyorlar: Türkiye ekonomisine ağır darbe vurmaya çalışıyorlar. Faizlerin yükselmesi için gayret sarf ediyorlar. Uluslararası yatırımcıları tedirgin etmek için her yolu kullanıyorlar. Türkiye'nin enerji politikalarını sabote etmeye çalışıyorlar. Dış poltikada açık bir şekilde elimizi zayıflatmaya çalışıyorlar. MİT'in çalışmalarını engellemeye çalışıyorlar

DARBEYİ VURGULAYIN

Türkiye'deki gerçek manzarayı muhataplarınıza anlatmanızı, doğruları aktarmanızı, topyekün Türkiye'yi hedef alan bu ihanet operasyonunu bozmak için daha fazla gayret sarf etmenizi bekliyoruz. Bunun yolsuzluk operasyonu görünümünde bir darbe girişimi olduğunu özellikle vurgulamanızı sizlerden rica ediyoruz. Hükümetimizin yargıda yapmaya çalıştığı değişiklik, yargıya müdahalede değil yargı içindeki illegal örgütlenmeye yöneliktir.

GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATIN

Bu örgütün gerçek yüzünün yurtdışında artık mutlaka anlatılması, deşifre edilmesi gerekiyor. Türkiye'de yapılanması faaliyetleri hırs ve arzuları net bir şekilde ortaya çıkan bu örgütün muhataplarınız nezdinde daha iyi bilinmesi önem arz ediyor. İşte bu örgütün başta Emniyet ve yargı olmak üzere devlet kurumlarında örgütlenerek, siyaset, ekonomi, finans, ticaret gibi alanlarda inşa ettiği korku imparatorluğunun iyi anlaşılması ve iyi anlatılması gerekiyor. İngilizce ve diğer dillerde yurtdışına yapılan sistemli bilgilendirmelerin birer dezenformasyon olduğunu, itibar edilmemesi gerektiğini özellikle vurgulamanızı istiyoruz. Asıl sorumluluk tek tek büyükelçilerin omuzlarındadır.

İhanet şebekesinin alçakça kampanyası

17 Aralık komplo sürecinde Türkiye üzerinde oynanan bir başka kirli oyun da terör meselesidir. Bahsettiğim ihanet şebekeleri Türkiye'nin uluslararası teröre destek verdiği algısı yaymak için alçakça bir kampanya yürütüyorlar. Hiç kuşkusuz bu alçakça ve haince kampanyanın tutma ihtimali başarıya ulaşma ihtimali yok. Terör ve terör örgütlerinin başındaki hiçbir sıfatı önemsemeyiz, dikkate almayız. Bölücü terör, dini terör, mezhepsel terör gibi ayrımları asla kabul etmiyoruz. Yok El Kaide, yok El Nusra'ymış, yok şuymuş, yok buymuş. Hepsi bizim karşımızdadır, biz onların karşısındayız. Bizden Mavi Marmara'nın, Filistin'deki, Mısır'daki Suriye'deki insani duruşumuzun intikamını alacaklarını sanıyorlar. Kusura bakmasınlar. Türkiye'nin ve hükümetimizin üzerine 'Teröre destek veriyorlar' itham ve iftirası asla yapışmaz. Bu gayretin içinde olanlar beyhude çabalıyor. Bu ihanetin hesabı mutlaka kendilerinden sorulacak. Dünyada bu yönde oluşacak soru işaretlerinin izale edilmesi noktasında da sizlere önemli vazifeler düşüyor.

'1915' için hazırlanın

1915 hadiselerinin objektif, bilimsel, gerçekçi şekilde ele alınabilmesi için hepimizin hazırlıklı ve donanımlı olması gerekiyor. Ermeni diasporası, 1915 olaylarını farklı ve tek yanlı aksettirmek, tarihi gerçekliğinden koparıp, siyasi bir kampanyaya dönüştürmek için hazırlıklarını yapıyor. Bunun karşısında biz, tarihi, bilimi, bilimsel verileri öne çıkararak, bu siyasi kampanya, kara propaganda karşısında dik bir duruş sergileyeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber