KTÜ'de sosyal ağlar yasaklandı

KTÜ Rektörlüğü'nün talimatıyla, okula ait internet hattından Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine erişim engellendi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KTÜ'de sosyal ağlar yasaklandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğretim üyelerinin Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine erişimi rektörlük tarafından engellendi. Geçtiğimiz günlerde rektörlük talimatıyla başlayan uygulamayla, öğretim üyelerinin üniversiteye ait internet hattından sosyal medya ve benzeri paylaşım sitelerine girişleri engellendi. Üniversiteye ait hatlardan sosyal medya sitelerine giremeyen bazı öğretim üyelerinin kendilerine ait hattı kullandığı belirtildi.

Dünya'nın en fazla ziyaret edilen 2. sitesi Facebook, 4 Şubat 2004 tarihinde, ABD'deki Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından, özellikle Harvard öğrencileri birbirleriyle haberleşsin diye kurulmuştu. Daha sonra ABD'deki diğer üniversitelere ve tüm dünyaya yayıldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal tarafından uygulamaya konulan web yasağı, tepkilere neden oldu. Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ise Habertürk'e uygulamanın üniversitenin internet sisteminde aşırı yüklenmeden dolayı mesai saatleri içerisinde yapıldığını ve sistemin revize edilip güçlendirilmesinin ardından yeniden eski uygulamaya dönüleceğini söyledi.

Ali ZENGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber