Çobanın maaşını devlet ödeyecek

Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, çobanları eğiteceklerini belirterek, Maaşlarının bir kısmını biz, bir kısmını sürü sahipleri ödeyecek. Küçükbaş varlığı her yıl yüzde 10 artacak dedi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çobanın maaşını devlet ödeyecek

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, küçükbaş hayvanda çobanların, ihtiyacı karşılamadığını belirterek çobanları eğitimle 'sürü yöneticileri'ne dönüştüreceklerini söyledi. Bu çobanların sosyal güvenlik hakları olacağını dile getiren Mirmahmutoğulları, maaşlarının bir kısmının da devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) et, balık ve süt ürünlerinin sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Mirmahmutoğulları, Türkiye'nin büyükbaş hayvanla, maliyeti ucuz et ve süt üretmesinin mümkün olmadığına
dikkat çekti. Doğu Karadeniz çıkarıldığında aslında Türkiye'nin yarı kurak bir ülke olduğunu dile getiren Mirmahmutoğulları, 14 milyon hektarlık mera varlığının küçükbaş hayvancılığa çok uygun olduğunu söyledi. Ancak bunun önündeki en önemli engelin sürü yönetimi olduğunu
anlatan Mirmahmutoğulları, "Gelecekte meslek lisesi statüsünde olacak bir eğitime başlıyoruz. Henüz kaç hayvana bir çoban vereceğimize karar vermedik.

250 başhk sürüye bir çoban olduğunda 25 bin kişilik istihdam alanı açılacak. Sosyal güvenceleri olacak; ücretlerinin bir kısmını biz, bir kısmını sürü sahipleri ödeyecek. Üreticiler için yeni teşvikler hazırlıyoruz. Bu sayede, 30-33 milyon olan küçükbaş varlığını her yıl yüzde 10 arttıracağız diye konuştu.

Ebru ERDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber