Az parayla çok iş yapıldı

Adapazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2013 yılı içinde 20 köye okul, lojman, şadırvan, köy konağı ve cami gibi binaların yapım ve onarımı ile kilitli parke döşeme işi için toplam 300 bin TL yatırım yapıldığı kaydedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Az parayla çok iş yapıldı

Adapazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2013 yılı içinde 20 köye okul, lojman, şadırvan, köy konağı ve cami gibi binaların yapım ve onarımı ile kilitli parke döşeme işi için toplam 300 bin TL yatırım yapıldığı kaydedildi. 2013 yılında 11 köye kamera sistemi konulurken kamera sisteminin 2014 yılında da Adapazarı Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında 13 köyde daha devreye gireceği ve toplamda 24 köyün 24 saat kameralarla izleneceği bildirildi.

2013 yılı içinde Abalı, Büyükhataplı ve Kayrancık köylerine çocuk parkı ve park çevre düzenlemesi yapılarak hizmete açılırken, Hacılar, İlyaslar, Karadavutlu, Karadere, Elmalı, Örentepe, Turnadere, Bileciler, Solaklar, Salmanlı ve Poyrazlar köylerine kamera sistemi kurularak Kaymakamlık sitesinden canlı olarak izlenmesi sağlandı. Canlı yayının yanı sıra görüntüler kayıt altına alınarak güvenlik sistemi oluşturuldu. 2014 yılı içerisinde ise Adapazarı Belediyesi ile protokol imzalanarak 13 köye daha kamera sistemi kurulacak ve kamera sistemine sahip köy sayısı 24'e ulaşacak.

Kayrancık köyü, köy konağı olarak kullanılan hizmet binasının çatısı yaptırılırken, Karadere Köyü köy konağının iç düzenlemesi yapılarak hizmete açıldı.

Büyükhataplı, Demirbey ve Köprübaşı köylerine ait cami ve lojmanlarının onarımlarını da yapan Birlik, bu hizmetler için 16 bin TL ödeme yaptı.

İlyaslar köyü sınırlarında bulunan Şehit Lokman Eker İlköğretim Okuluna prefabrike binadan kantin ve okul yemekhanesi yapılarak öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Örnek sınıf projesi kapsamında Karadere İlköğretim Okulu sınıflarına laminat parke döşeme işi yaptırılırken, Güzel Sanatlar Lisesi spor dolaplarının yapım işi ve TOKİ Vakıfkent Ana sınıfı klima alım işi de yine Birlik tarafından yapıldı.

Büyükhataplı, Salmanlı, Demirbey, Hacılar ve Örentepe köylerinde kilitli parke çalışması yapan Adapazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği, İlyaslar, Kayrancık, Poyrazlar, Karadavutlu, Örentepe, Elmalı, Kömürlük ve Solaklar köylerine muhtelif işlerde kullanılmak üzere nakdi yardımlarda bulundu.

Karadavutlu, Aşırlar, Büyükhataplı, Nasuhlar köylerinin asfalt sathi kaplama ihtiyacının ise, Adapazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin teklifi ile Sakarya İl Özel İdaresi tarafından yapıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber