Aile hekimlerinden torba yasa tepkisi

Adana Tabip Odasında bir araya gelen Adana Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu başkanı ve üyeleri Torba Yasa'nın TBMM'de kabul edilmesine tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimlerinden torba yasa tepkisi

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten'inde katıldığı açıklamada konuşan ATO Aile Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, "Torba yasa içinde yer alan hekimlerin acil durumlarda mesleklerini yapmasını engelleyen, güvencesiz ve taşeron çalışma biçimini meşrulaştıran, Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan aile hekimlerine ve diğer sağlık çalışanlarına kamu hastanelerinde acil nöbet tutmaya zorlayan yasa, TTB, sağlık iş kolundaki sendikalar ve birinci basamak hekimlerinin örgütlü olduğu derneklerin haklı karşı muhalefetlerine rağmen TBMM'de kabul edilemez" dedi.

TTB Merkez Konseyi yasanın onaylanmaması talebiyle Cumhurbaşkanı Gül ile bir görüşme gerçekleştirdiğini; görüşmede torba yasada aile hekimlerinin acillerde nöbet tutmasının yaratacağı sorunlar ve torba yasada yer alan diğer maddelerle ilgili karşı olma gerekçelerini anlattığını hatırlatan Dr. Ulutaş, "Bu görüşme sonrasında; Cumhurbaşkanımızın torba yasayı onaylamamasını, tekrar TBMM ye göndermesini umut ediyoruz. Aksi durumda; yasanın yürürlüğe girmesiyle ASM çalışanlarına acil nöbeti uygulamalarının yaşama geçirilmesi halinde başından beri kararlılıkla yürüttüğümüz mücadelemizi farklı etkinliklerle ve daha etkili bir şekilde sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz. Sağlık Bakanlığının önümüzdeki günlerde yayınlamayı düşündüğü 'Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmelik Değişikliği' ile ASM çalışanlarının ücretlerini düşüreceği, yeni ek görev ve sorumluluklar getireceği, kazanılmış hakları geriye götüreceği anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber