Onur bebeğin 10 aylık zorlu mücadelesi

Antalya’da doğum sırasında sol kolu sakat kalan 10 aylık Muhammet Onur bebeğin ailesi, doğumun hatalı yaptırdıklarını iddia ettikleri doktorların cezalandırılması için mücadele ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Onur bebeğin 10 aylık zorlu mücadelesi

Antalya'nın Kepez ilçesinde 10 aylık Muhammet Onur Gökkan, bebeğin sol kolu iddiaya göre doğum esnasında vakum cihazının arızalı olması nedeniyle sakat kaldı. Gökkan ailesi, doktorlar hakkında şikayetçi olmasına rağmen Valilik doğumda kusur olmadığı gerekçesiyle soruşturmaya izni vermedi. Aile, Valilikten bir sonuç alamayınca Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptı. Aileyi haklı bulan Bakanlık, doğuma katılan doktorlar hakkında soruşturma açılması gerektiğini bildirdi. Bakanlığın kararı üzerine 3 doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

AİLEYE 4 GÜN SONRA SÖYLENDİ

29 yaşındaki ev hanımı Gülsüm Gökkan, geçtiğimiz 13 Mart'ta, Muhammet Onur ismini verdikleri bir erkek bebek dünyaya getirdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde normal doğumla dünyaya gelen bebeğin, iddiaya göre sol kolu doğum esnasında sakat kaldı. Küçük Onur'un kolunun durumu ise aileye 4 gün sonra aileye söylendi. Doktorlar, çocuklarının kolundaki morluğu fark eden aileye "Omuz takılması oldu. Sol kolunda sinir zedelenmesi var. Kolunu kullanamayabilir" dedi. Vakum cihazının arızalı olduğunu ve doğumun bu nedenle uzadığını öne süren aile, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

9 SAATTE 4 SİNİR NAKLİ

Hastaneden taburcu olduktan sonra başka bir hastaneye giden aileye Muhammet Onur'un sol kolunda sinir kopması olduğu söylendi.Tedavi için Ankara İbni Sina Hastanesi'ne götürülen Onur'a 1.5 ay önce bacağından alınan 4 adet sinir, 9 saat süren operasyonla nakledildi. Ameliyattan sonra fizik tedaviye başlayan Muhammet Onur'un kolunun durumuna göre 2 veya 3 operasyon daha geçirebileceği belirtildi. 10 aylık bebeğin kolunu kullanıp kullanamayacağının ise zamanla belli olacağı kaydedildi.

"SÜREKLİ HASTANEYEDİZ"

Bir firmada işçi olarak çalışan 31 yaşındaki baba Mustafa Gökkan, şu an 10 aylık olan oğlunun sol kolunu kullanamadığını söyledi. Eşinin doğumunu sezaryen olması gerekirken normal doğum olarak gerçekleştirildiğini ifade eden baba Gökkan, "Çocuğumun sol kolu omuz takılması nedeniyle sinirlerinde 4 tanesi koptu. Oğlumun kolunun tedavisi için uğraşıyoruz. Sürekli hastanedeyiz. Antalya'da tedavisini yaptıramadık. Ankara'da 1.5 ay önce oğluma bacağından alınan 4 sinir nakli yapıldı" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Doğumdan sonra bebeğin sol kolunun hareket etmediğini gördüklerini anlatan baba Gökkan, "Hastane ve doktorlar hakkında Valiliğe şikayette bulunduk. Ancak Valilik soruşturma izni vermedi. Ardından Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptık. Doktorlar adına soruşturma açıldı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

HATALARIN TELAFİSİ OLMAZ

Anne Gülsüm Gökkan ise doğumdan önceki kontrollerinde çocuğunun kolunun sağlam olduğunu kaydederek, "Doğumdan sonra çocuğumun sol kolu tutmadı. Şu an sol koluna sinir nakli yapıldı. Çocuğum 9 saat ameliyatta kaldı. Zor anlar geçiriyoruz. Kolunu çocuğum hiç hareket ettiremiyor. Çocuğumun kolunun ne kadar zamanda düzeleceği belli değil. Sezaryen yapmaları gerekirken neden bu hale koydular. Hataların telafisi olamaz. Suçluların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İSA AKAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber