Sağlık merkezi var, doktoru yok

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Konur köyünde 4 yıl önce açılan ve sadece bir hemşirenin görev yaptığı tam donanımlı aile sağlık merkezi, doktor olmadığı için yeterli hizmeti veremiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık merkezi var, doktoru yok

İlçe merkezine 60 kilometre uzaklıktaki 5 bin nüfuslu Konur, Uğuraçan ve Yeşilova köylerine sağlık hizmeti vermek amacıyla 4 yıl önce Konur köyünde tam donanımlı aile sağlık merkezi inşa edildi.

Görev yapacak sağlık personeli için lojmanı da bulunan ve yalnızca bir hemşirenin görev yaptığı merkez, aradan 4 yıl geçmesine rağmen doktor olmadığı için hizmete başlayamadı.

Konur köyü muhtarı Cevher Çalışkan, tam doanımlı merkezde doktor olmadığı için hastalarını ilçeye götürmek zorunda kaldıklarını, bunun da büyük sıkıntılara neden olduğunu belirterek, özellikle kış aylarında kardan dolayı ilçeye ulaşmanın zaman zaman imkansız hale geldiğini anlattı.

Sağlık merkezine, açıldığı günden bu yana doktor ataması yapılmadığını öne süren Çalışkan, "Tek isteğimiz köyümüze doktor ve sağlık personeli atanması. Merkezde herşey hazır. Yeter ki burada görev yapacak doktor gelsin. İnşallah en yakın zamanda bir doktor gelir. Biz de ilçe merkezine gitmek zorunda kalmayız" dedi.

Vatandaşlar da sadece bir hemşerinin görev yapmasından dolayı mağdur olduklarını belirterek, bir an önce köylerine doktor gönderilmesini istedi.

İl Sağlık Müdürü İsmail Erkam Tüzgen ise doktorların köyde görev yapmayı tercih etmemesinden dolayı gerekli atamanın yapılamadığını bildirerek, "Sağlık merkezinin hizmet vermemesinin tek nedeni doktorların oraya gitmeyi tercih etmemesidir. Merkezde bir hemşiremiz görev yapıyor. İkinci hemşiremizi de görevlendirdik. Yakın zamanda göreve başlayacak. İnşallah atama döneminde doktorlarımız o bölgeyi tercih eder ve yaşadığımız sorun giderilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber