Çayyolu'nda Hayvanseverler zehirlenen köpekler için toplandı

Ankara Çayyolu’nda bir grup hayvansever civarda zehirlenen köpekler için toplandı. Grubun konuşmasından sonra bir kadın kucağında araba çarpması sonucu ölen kediyi getirerek, hayvanları o hale getirenlere beddua etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çayyolu'nda Hayvanseverler zehirlenen köpekler için toplandı

Ankara Çayyolu'da hayvanların zehirlendiğini öne sürerek bir grup hayvansever yanlarına köpeklerini de alıp bir araya geldi. Atapark'ta toplanan hayvansever grup adına konuşma yapan Dilek Yörükoğlu, hayvanlar koruma gönüllüleri olarak hayvan katliamını, sokak köpeklerinin katliamını protesto etmek için toplandıklarını belirterek, "Bu sorunun halkın da bilgilenmesi için yayılması gerektiğine inanıyoruz. Yöremizde Beysukent, Konutkent, Çayyolu ve civarında son yıllarda artan zehirlenme olayları olmuştur. Bu zehirlenen hayvanlardan bir kısmı sahipli hayvanlar olup, sahipleri tarafından dolaştırılan, yeşil alanlar ve parklarda zehirli etleri yiyen hayvanlardır. Bu nedenle tepkiler giderek büyümektedir. Biz yerel yönetimlerden özellikle Yenimahalle ve Çankaya Belediyesi'nden ve emniyet güçlerinden yardım istiyoruz. Bu olayların takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

"SON 6-7 AY İÇERİSİNDE 100 SOKAK HAYVANI ZEHİRLENMİŞTİR"

Yörükoğlu, yerel seçimlerdeki başkan adaylarına da yapıcı, güzel, insani çözüm projeler yapmaları gerektiğini kaydetti. Bu olaylardan sorumlu olan kişilerin bulunması ve maddi olarak cezalandırılması için çağrıda bulunan Yörükoğlu, "2013 yılında 100 kadar sokak hayvanı ve bunların arasında sahipli hayvan zehirlenmiştir ama bunların arasında ortadan yok olan hayvanlar vardır. Bunlar muhtemelen daha organize grupların zehirleyip hayvanları götürmesinden dolayı saptanamıyor. Son 6-7 ay içerisinde 100 sokak hayvanı zehirlenmiştir" diye konuştu.

"ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN BÖYLE BİR ORGANİZASYONU YOKTUR"

Belediyelere çağrıda bulunan grubun yanına gelen Çankaya Belediyesi Evcil Hayvan Barınağından gelen barınak sorumlusu Hakan Serdar, "Burası bize Yenimahalle'den yeni geçmiş bulunmaktadır. Biz burada da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Köpeklere aşılatıp ve kısırlaştırma işlemleri yapıyoruz barınakta. Bu bölgede de yapmaktayız. Zehirlemeler halk tarafından yapılıyor. Çocuklarımızı ısırıyor veya uyuyamıyoruz diye yoğun şikayetler alıyoruz" dedi.

Çankaya Belediyesi Evcil Hayvan Barınağı'nın Halkla İlişkile bölümü sorumlusu Mustafa Koçak, zehirlemelerin etrafta hayvan sevmeyen gruplar tarafından yapıldığını anlatarak, ilk gelen şikayetlerin Çankaya Belediyesi'nin zehirlediği yönünde olduğunu kaydetti. Koçak, "Çankaya Belediyesi'nin böyle bir organizasyonu yoktur. Avrupa'nın er büyük barınağında köpekleri tedavi edecek şekilde uğraşan komplekse sahibiz. Belediyenin hiçbir alakası yoktur. Bunu yapanları lanetliyoruz" diye konuştu.

Yenimahalle Belediyes Meclis Üyesi Sıdıka Hale Alban ise bu katliamları duyunca geldiğini anlatarak, şunları söyledi:

"İnsanlık dışı bir davranış olarak görüyorum. Yeni Mahalle Belediyesi olarak sokaktaki hayvanları toparlayarak kısırlaştırma ameliyatları yapıp, kuduz aşılarını yapıp yaşadıkları bölgeye gönderiyoruz. İnsanlar hayvanlarla bulundukları ortamı paylaşmak istemiyorlar. İnsanlardaki farkındalığın yükseltilmesi lazım."

"55 KÖPEKTEN ŞU ANDA 4 TANE KALDI"

Hayvanseverlerden Şehnaz Güneş, zulümlerin yettiğini belirterek, hayvanlar için insanca çözümler getirilmesini kaydetti.

Hayvanseverlerden İskender Pak, sokak canlılarına yapılan kıyımların hem dinen, vicdanen ve hukuken büyük suç olduğunu ifade ederek, hayvanlar ve diğer canlılar arasında fark olmadığını söyledi.

Hayvanseverlerden Hülya Demirkıran bulunduğu bölgedeki 55 köpekten şuanda 4 tane kaldığını belirterek, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan yardım istedi.

Araba çarpan bir kediyi kucağında getiren kadın ise hayvanlara karşı daha fazla duyarlı olunması gerektiğini kaydederek, kediye çarpan kişileri eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber