İstanbul İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu, öğretmenlerden okullarda öğrencilerin görebileceği yerlerde sigara içmemelerini istedi.

Haber Giriş : 18 Ocak 2004 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu, öğretmenlerden okullarda öğrencilerin görebileceği yerlerde sigara içmemelerini istedi.

İSTANBUL'DA öğretmenler okulda sigara içmemeleri konusunda uyarıldı. Eğitimden sorumlu vali yardımcısı Ali Sözen ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey başkanlığında toplanan İstanbul İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu, çocuklara kötü örnek olmaması için öğretmenlerden okullarda sigara içmemelerini istedi. Özellikle öğrencilerin görebileceği bahçe, öğretmenler odası gibi yerlerde öğretmenlerin sigara içmemeleri gerektiğini belirten komisyon üyeleri, okullara gönderdikleri yazıda okullarda bu konuda tedbir alınmasını istedi.

ÖZENEREK BAŞLIYORLAR
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, çocukların zararlı madde kullanımı gibi risklerden korunması için, görevlilerin okul binasında sigara kullanmamaları gerektiğini söyledi. Balıbey, "Öğretmenlerimizden çocukların olduğu yerlerde sigara içmemelerini önemle rica ediyoruz. Çocuklar büyüklerine özenip sigaraya başlıyor. Özellikle bahçede, öğretmenler odasında sigara içmemeleri gerekir" dedi. Psikolog Dr. Alhan Akcan da, madde bağımlılığının sigara ile başladığını, bu nedenle öğretmenlere yapılan ikazın son derece yerinde bir karar olduğunu belirtti. Akcan, "Sigaraya başlayan çocukta, dolaylı yoldan bir alkol kullanma ya da uyuşturucu madde kullanımı deneme potansiyeli oluşuyor. Sigara içmek, okul içerisinde diğer maddelerin kullanımına ve dolaşımına da zemin hazırlar. En büyük başlangıç nedeni de merak. Çocuk öğretmeni sigara içiyorsa, sigara içilmesi gerektiğini düşünüyor" görüşünü savundu.

CEZBEDİCİ OLMAMALI
İstanbul İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu ayrıca, çocuklarda merak ve ilgi uyandırdığı gerekçesiyle, çeşitli kurumların ilçe milli eğitim müdürlüğünden izin almadan, okullarda madde bağımlılığı konusunda eğitici çalışmalarda bulunmasını yasakladı. Okullarda verilen eğitimlerin çok hassas olduğunu belirten yetkililer, dağıtılani materyallerin cezbedici değil, caydırıcı olması gerektiğini belirtiyor. Buna göre, sözkonusu çalışmalarda, okul müdürlükleri diğer kurumlarla işbirliği yapmadan önce, ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirecek. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra karar verilecek.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber