Suriyeli silah kaçakçısına 7,5 yıl ceza

İzmir'in Torbalı ilçesinde, üzerinde boş şarjör ile fişek, evinde ise ruhsatsız silah ele geçerilen Suriye uyruklu Mahmud H. ile suç ortağı İsmet A., son duruşmada 7,5'er yıl hapse mahkum oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriyeli silah kaçakçısına 7,5 yıl ceza

İzmir'in Torbalı ilçesinde, üzerinde boş şarjör ile fişek, evinde ise ruhsatsız silah ele geçerilen Suriye uyruklu Mahmud H. ile suç ortağı İsmet A., son duruşmada 7,5'er yıl hapse mahkum oldu. Son duruşmada tercüman aracılığı ile ifade veren Mahmud H., ev ile işyeri kirasını ödeyemediği için Suriye'den kaçak yolla getirdiği silahları sattığını söyledi. Torbalı'da yaşayan İsmet A. da, kahvede tanıştığı Mahmud H.'nin getirdiği silahı bir köylüye 400 TL'ye satmak istediklerini söyledi. Mahkeme tarafından suçlu bulunarak 7,5'er yıl hapse mahkum olan sanıklar, ayrıca 25 bin TL para cezasına çarptırıldı. Sanıklar, 24'e bölünen taksitlerden birini ödemezse hapis yatacaklar.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada, "Ruhsatsız ateşli silahlarla, mermi satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 12 yıl hapis istenen ve tutuklu yargılanan Suriye uyruklu Mahmud A., tercüman aracılığı ile ifade verdi. Mahmud A, ev ile işyeri kirasını ödeyemeyince Suriye'den kaçak yolla getirdiği silahları sattığını itiraf etti. Suç ortağı İsmet A. ise, kahvede tanıştığı Mahmud A.'nın kendisinde silah olduğunu, bu silahları bir köylüye satmak istediklerini söyledi.

Mahkeme başkanı, sanıklara önce 9'ar yıl hapis cezası verdi. Sanıkların mahkemedeki iyi halini dikkate alan mahkme heyeti, cezayı 7'şer buçuk yıla indirdi. Mahkeme, ayrıca iki sanığa 25'er bin lira para cezası verdi. 24 taksite bölünen cezaların biri ödenmediği takdirde sanıklar yeniden cezaevine girecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber