Halkalı Gümrüğü'nde operasyon: 30 gözaltı

GÜMRÜK Muhafaza Müdürlüğü tarafından Halkalı Gümrüğü'nde düzenlenen operasyonda, aralarında tekstil işletmesi sahipleri ve gümrük antrepo çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 12:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Halkalı Gümrüğü'nde operasyon: 30 gözaltı

İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Çin'den ithal edilen bazı tekstil ürünlerinin gümrükten geçirildiği sırada usulsüzlük yapıldığını belirledi.

Yüksek vergi oranı olan tekstil ürünlerini düşük vergisi olan farklı ürün olarak gösteren şebekeyi takibe alan ekipler yaklaşık 6 ay çalışma yaptı. Yapılan çalışmanın ardından dün düzenlenen operasyonla aralarında tekstil işletmesi sahipleri ve gümrük antrepo çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 20 personelinde ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

ADLİYE'YE SEVK EDİLDİLER

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından Halkalı Gümrüğü'ne operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 30 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Çin'den ithal edilen tekstil ürünlerinin gümrükten geçirildiği sırada usulsüzlük yapıldığını tespit etti. Vergi oranı yüksek olan tekstil ürünlerinin, vergisi daha düşük olan farklı ürün gibi gösteren şebekeyi takibe alan İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay süren bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından dün eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda aralarında işletme sahipleri ve gümrük antrepo çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 20 gümrük personelinin de ifadesinin alındığı kaydedildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Gümrükte yapılan usulsüzlük ile devletin yaklaşık 30 milyon dolar zarara uğratıldığı belirtildi. Ürünlerin bulunduğu depolarda arama yapan ekipler, vergi oranı düşük gösterilen 70 konteyner tekstil ürününe de el koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber